„Ecologiștii“ s-au dat de partea PSD și la Brașov. PER susține listele de candidați PSD, în schimbul a cinci proiecte proprii

PSD și PER au încheiat la nivel național un protocol de colaboare care se va materializa și la nivel județean la Brașov, după cum au anunțat vineri, liderii celor două formațiuni, Marius Dunca și Cătălin Nămăescu.



 

„Acest protocol ne ajută să fim mai bine canalizați pe anumite teme și domenii de activitate. (…) Este și un semnal pe care îl dăm astăzi brașovenilor, pentru că județul nostru este unul montan, un județ ce trebuie să beneficieze de proiecte în zona de mediu, un județ cu bogății naturale ce trebuie conservate“, a declarat președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

 

La rândul său, liderul PER Brașov, Cătălin Nămăescu, a declarat că, în protocolul național există cinci proiecte pe care ecologiștii vor să le pună în aplicare cu sprijinul PSD.

„În primul proiect este vorba despre interzicerea exportului de buștean și cherestea, pe o perioadă  de 10-15 ani, dublate de măsuri de împădurire corespunzătoare, este un proiect drag ecologiștilor. Al doilea proiect se referă la TVA 0 la produsele Bio și tradiționale, iarăși un proiect vechi al ecologiștilor, care ne privește pe toți. Al treilea proiect ar fi cel care poate că va atrage și zâmbete și critici deopotrivă. Dracula Park poate că sună foarte sec. Vreau să vă spun că a fost gândit în ideea în care un brand precum e cel cu Dracula nu a fost valorificat, noi credem că poate să aducă mulți bani la bugetul României. Un parc tematic, realizat temeinic, ar putea să furnizeze o surpriză pentru ceea ce înseamnă măcar unul dintre brandurile la care ar trebui să ținem. 



 

Al patrulea proiect se referă la obținerea unei autorizații de către investitor, în 48 de ore. Este vorba despre autorizațiile de mediu, pentru a fluidiza tot parcursul pe care îl au de făcut anumiți investitori. În al cincilea rând, dar nu în ultimul rând, mai este un proiect care ne privește pe noi toți. Este un proiect pe care de vreo cinci-șase ani lucrăm, n-am avut parteneri pe care să-I aducem în aceeași ecuație cu noi, legea răspunderii magistraților. Acum, nu ne asumăm neapărat paternitatea acestei legi, foarte multă lume vrea să-și asume paternitatea ei. Ne bucurăm să iasă din protocol, avem nevoie de o justiție corectă în România“, a explicat Nămăescu.
În schimbul susținerii celor 5 proiecte, PER se angajează să susțină lista PSD la alegerile care urmează.

1 Comentariu

  1. Ca sa sustii pe cineva trebuie sa ai tu sustinere! Ce dracu de sustinere are PER, și din partea cui? Asta vroia un post de prefect sau subprefect Namaiescu. El vorbeste de impaduriri? Pai cu ce te-ai ocupat Namaiescule in privat? Nu cu vanzarea de material lemnos bai ipocritule!Ce partid este PER? Mare greseala a făcut PSD. Pe mine una m-au pierdut. Nu mai primesc votul meu. Sa-i voteze Namaiescu si sustinatorii PER!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.