Romania şi-a depus candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din anul 2024, la Braşov

Romania si-a lansat oficial candidatura pentru organizarea in zona Brasov a editiei de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret din anul 2024 in cadrul unui eveniment organizat joi, la care au participat presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, si ministrul Tineretului si Sportului, Bogdan Matei.



 

„Candidatura pentru organizarea la Brasov a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de iarna a început. Luni am trimis la Comitetul International Olimpic scrisorile oficiale de candidatura semnate de premierul Romaniei, de ministrul Tineretului si Sportului, de autorităţile locale din Brasov, Predeal şi Râşnov şi, bineinteles, de Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman. Am făcut acest prim pas, dar nu suntem singuri, pentru că mai sunt alţi candidaţi din Bulgaria, Spania, China şi Argentina. Şansele noastre sunt foarte bune datorită faptului ca în 2013 am organizat Festivalul Olimpic pentru Tineretul European (FOTE) la Braşov cu foarte mare succes“, a spus Mihai Covaliu, citat de ziare.com.

Pentru a avea un dosar cât mai bun, în zona Braşovului vor trebui construite câteva elemente noi de infrastructură sportivă, respectiv un inel de gheaţă pentru patinaj viteză şi o pistă pentru bob, sanie şi skeleton.

„Majoritatea obiectivelor privind infrastructura este acolo, necesită însă unele îmbunătăţiri. Pe lângă infrastructura care există acum, o necesitate majoră ar fi un inel de gheaţă pentru patinaj viteză. De asemenea mai este nevoie de o pistă pentru bob, sanie şi skeleton şi adaptarea pârtiilor la condiţiile de concurs. Dar aceste lucruri se vor şti după ce experţii CIO vor realiza acel audit. La Râşnov avem trambulinele, pentru biatlon avem Cheile Grădiştei şi Predeal, schi alpin va fi la Poiana Braşov, iar patinoare sunt în Braşov“, a explicat preşedintele COSR.



 

Situaţia exactă a investiţiilor pe care Romania va trebui să le facă se va cunoaste la la sfârşitul lui 2019, când va fi finalizat auditul aflat acum în curs de desfăşurare.  Guverul Româniai îşi va asuma însă financiar investiţiile necesare, după cum a anunţat ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei. 

„La acest moment suntem la capitolul analiză. Dar dacă vreţi o garanţie din punct de vedere financiar, Guvernul României îşi asumă această garanţie. Deci din punct de vedere al investiţiilor nu va fi niciun fel de problemă. Dar la acest moment nu avem un calcul referitor la cât ne-ar costa investiţia aceasta. Însă  o dată vă asigur că Guvernul României sprijină această investiţie indiferent de sum“, a  spus ministrul Bogdan Matei. .

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.