Tiroliana de la 7 Scări a primit autorizația. Va fi redeschisă după ce Regia Pădurilor Săcele va găsi o firmă care să o administreze

Tiroliana 7 Scări, unul din cele mai importante obiective turistice ale Săcelelui, a obținut autorizația de funcționare de la ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat), a anunțat Primăria Săcele.

 În urma verificărilor tehnice realizate de către CNCIR Brașov s-a obținut autorizația ISCIR pentru funcționarea obiectivului ”Tiroliana Șapte Scări – Valea Șipoaia cu extindere”.

Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele (RPLP Săcele), administratorul obiectivului turistic, a demarat procedura de achiziție a serviciilor necesare funcționării tirolienei, iar după încheierea contractului cu o firma autorizată tirolianava fi redeschisă publicului.

Tiroliana este cea mai lungă instalație de acest fel din România, cu lungime de aproximativ 4 km. Ea pornește chiar de la Canionul 7 scări și urmează în mare traseul turistic.

Într-o primă etapă, în anul 2013, s-au pus în funcțiune 21 de ateliere cu o lungime de 2174 m, la care s-au adaugat  4 ateliere pentru copii.

În anul 2018 s-au adăugat încă 14 ateliere cu o lungime de aproximativ  1700 m. Lungimea totală a sistemului de tiroliene este astfel de 3874 m.

Ecartul de greutate pentru care se poate folosi tiroliana este de 45 – 90 kg.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.