VIDEO. Turiști străini, uzi și înghețați, recuperați după ce au încercat să ajungă în „haine de oraș” la Vârful Omu

Doi turiști din Cehia, care au pornit pe unul dintre traseele montane Bran – Vârful Omu s-au pierdut vineri pe munte, solicitând intervenția salvamontiștilor din Bran.



Cei doi au sunat cerut ajutor în jurul orei 17.00, iar salvamontiștii i-au găsit după lăsarea întunericului. Potrivit salvamontiștilor, cei doi erau îmbrăcați „de stradă” cu jeansi și adidași, iar traseul era foarte dificil, interzis iarna, stratul de zăpadă fiind consistent. De asemenea, cei doi nu aveau nici lanterne, chiar dacă traseul pe care l-au ales era lung, iar probabilitatea de a-i prinde noaptea era mare. Riscul la care s-au expus cei doi turiști a fost foarte mare din cauza temperaturii scăzute și a lapoviței. 



„Acțiunea de recuperare a celor doi tineri – de naționalitate cehă – a durat până după miezul nopții cand au fost coborați în Bran”, au anunțat salvatorii montani de la Bran.

„Îi găseam lemn până dimineață. Eu cu parazăpezi și cu bocanci și abia merg, iar el cu blugi și adidași. Iarna, la 2.300 altitudine,în adidași… Trebuie să nu fii normal la cap. Am mai văzut oameni de munte, dar în stilul asta… Noi patru ore facem până jos, asta dacă merg ei. ”, se poate auzi pe înregistrarea pusă la dispoziție de salvamontiști. 

Pe timp de vară, de la Bran la Vârful Omu se ajunge în cel puțin 6 ore, dacă se merge din localitate pe jos.    

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.