26 de troleibuze noi, pentru transportul public din Braşov. Acestea vor circula pe patru linii din oraş, deservite acum de autobuze

26 de troleibuze articulate, de 18 metri, care vor deservi rutele de transport public cu numerele 1, 2, 6 și 31 din municipiul Brașov, vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). 

Valoarea finanțării nerambursabile oferiteBraşvoului pentru achiziţia troleibuzelor este de 77.009.789 lei. 



Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat astăzi, 17 mai, de ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, însă licitaţia este deja în curs de desfăşurare. Investiţia va fi implementată de MDRAP, în parteneriat cu Municipiul Braşov. 

Conform caietului de sarcini, de pe platforma electronică de achiziţii publice SICAP, troleibuzele care vor fi achiziţionate pentru municipiul Braşov sînt de tip articulat, noi, cu planşeu jos (podea integral coborîtă), facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă – kneeling), fără etaj, caroserie CE, conform Directivei 2007/46/CE, acţionate în curent alternativ cu electronică de putere, cu comandă, control, parametrizare şi diagnoză cu microprocesor, cu recuperare şi înmagazinare a energiei la frînare. Viteza maximă de circulaţie a acestor troleibuze va fi de 75 km/h, limitată cu dispozitiv limitator de viteză reglabil DLV la 55 km/h, destinate transportului urban de călători. 



Aceasta este prima dintre cele trei achiziţii de vehicule noi care va fi făcută de Municipalitate, în parteneriat, pentru înnoirea parcului auto al RATBV. Al doilea proiect vizează achiziţia altor 25 de troleibuze şi a 10 autobuze hibrid, tot cu o contribuţie proprie de 2% din partea Municipalităţii. Într-un al treilea proiect, pentru achiziţia a 52 de mijloace de transport ecologic, municipiul Braşov va aplica pe Administraţia Fondului de Mediu, pentru a cumpăra 30 de autobuze electrice şi 20 de autobuze electric-hibrid. Contribuţia de la bugetul local, în acest caz, va fi de 20%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.