Anunțul Zoo Brașov: Planetariul se deschide în luna iunie

Conducerea Grădinii Zoologice Brașov a anunțat că săptămâna viitoare va rezolva problema personalului pentru Planetariu, astfel că obiectivul va fi deschis în săptămâna 10 – 15 iunie.

„În perioada 3 – 7 iunie se va semna contractul cu o firmă leasing personal, se vor angaja operatorii, iar aceștia vor fi instruiți să folosească echipamentele din planetariu, urmând ca în săptămâna  10 – 15 iunie să deschidem acest obiectiv” a anunțat administrația Grădinii Zoologice.

Valoarea contractului pentru leasing-ul  personal în vederea operării Planetariului, este estimată la 175.000 lei, fără TVA și vizează angajarea a 4 persoane. 

Pe de altă parte, până în data de 3 iunie Grădina Zoologică Brașov așteaptă ofertele de la firmele interesate să furnizeze primele patru filme care vor fi proiectate la planetariu. 

Cât vor costa biletele la Planetariu:

  • 10 lei – pentru grupurile organizate de elevi, formate din cel puţin 10 persoane
  • 15 lei – pentru copii, elevi, studenţi şi persoanele peste 65 de ani
  • 25 lei – pentru celelalte categorii de vizitatori. 

Proiecții 4K sau 3D 

Planetariul din Brașov deţine cele mai moderne echipamente din România, respectiv un sistem superior de proiectare digitală (tehnologie 4K) prin intermediul a două video-proiectoare, având ca sursă de lumina diode laser şi accesorii optice de conversie şi mascare, amplasate diametral opus. Sistemul poate fi updatat ulterior la 8K sau 3D. Ca sunet, se foloseşte un sistem cu 7 canale, 14 boxe şi două subwoofere, cu putere de 19.000 de W. 

Capacitatea planetariului este de  103 locuri dintre care două destinate persoanelor cu dizabilităţi. Scaunele sunt aşezate pe un planșeu de 300 de metri pătraţi, cu o înclinaţie de 23,5 grade, la fel ca axa Pământului.  

Amenajarea planetariului a costat în jur de 8,2 milioane de lei şi a fost începută în primăvara anului trecut, de către firma braşoveană Har&H, într-o clădire de 2,3 milioane lei, construită în urmă cu trei ani în curtea Zoo. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.