Consiliul Județean Brașov și ATOP îl premiază pe polițistul german de origine brașoveană care i-a ajutat pe români să voteze la Munchen

Consiliul Județean Brașov și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brașov îl premiază pe polițistul german de origine brașoveană care i-a ajutat pe românii din Munchen să ajungă să voteze pe 26 mai, deși orgnizarea alegerilor în acest oraș aproape că i-a blocat să facă acest lucru. 



 

„Este un moment de emoție, pe care l-am văzut cu toții. Astfel de români ies tot mai mult în prim plan, peste tot în lume. Eu mă bucur că vorbim despre un brașovean, în acest caz și, de aceea, am propus ca printre premiile care vor fi acordat de către ATOP în luna iunie, să fie și unul pentru acest polițist german nărcut la Brașov. Propunerea va fi evaluată și sper ca în final, el să primească o distincție pentru gestul său, care să fie un simbol al aprecierii noastre.  Este mândria noastră că un brașovean a avut o asemenea abordare“, a declarat președintele Consiliului Juețean Brașov, Adrian Veștea.

Polițistul german din Munchen s-a remarcat în ziua alegerilor când i-a ajuta pe români să voteze, deși programul secției de vot se apropia de final. Pe tot parcursul zilei, el a comunicat cu alegătorii în limba română, iar seara, alături de colegii săi, au instalat un gard în fața consulatului, încercând să prindă un număr cât mai mare de cetățeni dintre cei care urmau să voteze. La finalul zilei, polițistul a fost surprins de mai mulți români, izbucnind în plând când oamenii i-au aplaudat pe polițiști și le-au mulțumit pentru ajutorul acordat.

Polițistul de origine română din Munchen s-a născut la Brașov și a locuit la Viscri. La doi ani, el a emigrat cu familia în Germania. 

 

1 Comentariu

  1. Sunt mulți Martin în Germania pe care ia pierdut Romania. Și eu sunt un Martin plecat din judetul Brașov la vârsta de 18 ani. Astăzi am o companie cu angajații și duc o viață bună departe de corupție. șpagă și alte ticăloșenii. Nu am pierdut nici o dată contactul la foștii mei colegi și am să fiu și la anul la întâlnirea de 30 de ani în țara în care am screscut și în care am rădăcinile. Din păcate nu sa remarcat ce valoare are minoritatea germană pentru Romania. Sunt o persoană optimistă și nu mă uit înapoi ci numai înainte, pentru că numai viitor putem să-l schimbăm și din greșelile trecutului să învățăm.
    Românilor rămași în țară le doresc să lupte pentru drepturile lor și să se golească de paraziții care le vind țara. Toți românii au dreptul la o viață mai bună.
    Luațivă înapoi ce vi să furat și începeți din nou de la început. Mai bine un sfârșit dureros decât dureri fără sfârșit. România are potențial și ce-i din diaspora speră că într-o bună zi se vor schimba lucrurile și au să vină înapoi: „acasă”. Un salut călduros din adâncul sufletului din partea unui fiu al româniei pierdut în urmă cu 29 de ani în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.