Piața Sfatului, rezervată pentru Cerbul de Aur în perioada 10 – 31 august. Comercianții din Centrul Istoric nu sunt deloc mulțumiți: „Putea fi mutat în alte două locuri”

Piața Sfatului va fi ocupată mai mult de 20 de zile din luna august de Televiziunea Română, care va pregăti scena și tribunele pentru Cerbul de Aur. Festivalul se va desfășura în perioada 23 – 25 august, însă piața va fi pusă la dispoziția TVR în perioada 10 – 31 august. Acordul de asociere între TVR și Primăria Brașov a fost aprobat ieri de consilierii locali brașoveni, asta după ce un comerciant din Centrul istoric a le-a spus consilierilor că mai mulți locuitori și patroni de terase din zonă nu sunt de acord cu acest amplasament.

„Am lansat ieri (miercuri- n.r.) un sondaj de opinie online privind locul în care ar trebui să se desfășoare festivalul. Până azi (ieri – n.r.) au răspuns 300 de persoane. Cei mai mulți dintre brașovenii care au răspuns au propus ca loc de desfășurare zona Stadionului Municipal, iar pe locul al doilea este baza de la Liceul Sportiv. Propunerea noastră să se organizeze o dezbatere publică și abia apoi să se aprobe hotărârea de Consiliu Local care este acum pe ordinea de zi. Din punctul nostru de vedere, Piaţa Sfatului nu este cea mai ideală locaţie”, a declarat comerciantul.

Acesta susține că Piața Sfatului este locul în care ajung aproape toți turiștii care vizitează Brașovul, iar ei nu vin pentru a vedea un șantier. Totodată, acesta a spus că anul trecut, încasările unităților de alimentație publică au scăzut foarte mult în luna august când, la fel, o bună perioadă din luna august, Piața Sfatului a fost „în șantier”.

Porțile Arenei Țiriac, închise pentru „Cerb” 

Despre o posibilă mutare a Cerbului de Aur la Arenele Țiriac de la Liceul Sportiv s-a discutat în prima parte a acestui an, când primarul Brașovului a solicitat Televiziunii Române să analizeze această variantă. Ieri, primarul a afirmat că baza sportivă iese din calcul, pentru că proprietarul acesteia, Biserica Evanghelică, nu este de acord.

„Proprietarii bazei  ne-au spus că sunt de acord că se organizeze acolo, în parteneriat cu Primăria Braşov, evenimente educative sau sportive. În schimb, ei   nu sunt de acord cu organizarea «Cerbului de Aur»”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Edilul a mai spus că le-a  solicitat celor de la Televiziunea Română „să facă în aşa fel încât, anul acesta, din punct de vedere tehnic, să fie redusă anvergura evenimentului, astfel încât acesta să fie benefic pentru toţi”. 

Nu în ultimul rând, primarul a precizat că și municipalitatea are un sondaj, din care rezultă că  98% dintre cei chestionaţi s-au declarat de acord cu organizarea Cerbului de Aur la Braşov, în locul tradiţional.

Ce prevede acordul de asociere TVR – Primăria Brașov 

Potrivit  acordului de asociere, Primăria Brașov va pune la dispoziția organizatorului festivalului Piața Sfatului pentru perioada 10 – 31 august, va asigura paza, alimentarea cu energie electrică și va da aproba intrarea și staționarea mașinilor organizatorilor în oraș. De asemenea, Primăria Brașov va acoperi o parte a costurilor de cazare și integral pe cele de protocol. Totodată, municipalitatea brașoveană va acorda un premiu special, în valoare de 2.500 de euro.

De cealaltă parte, TVR se va ocupa de organizarea și promovarea festivalului.

Un acord de asociere va fi semnat și între TVR și Consiliul Județean Brașov, în care se precizează că administrația județeană va acoperi o parte a costurilor de cazare și va acorda un premiu special, în valoare de 2.500 lei.

7,6 milioane de lei, din bani publici, pentru Cerbul de Aur

Anul acesta, pentru organizarea Cerbului de Aur, TVR are prevăzută în buget suma de 5,8 milioane de lei. De asemenea, în bugetul local al municipiului Brașov, tot pentru acest festival a fost prevăzută suma de 1,3 milioane de lei, iar Consiliul Județean va contribui ci 550.000 lei. În total, din fonduri publice, pentru Cerbul de Aur este alocată suma totală de 7,6 milioane de lei.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.