FOTO. Accident grav cu o persoană decedată, pe DN 1 la Vlădeni. Minivacanța de Paște a fost plină de accidente pe tronsonul Codlea – Perșani

O persoană și-a pierdut viața, în această dimineață, într-un accident grav produs pe drumul național DN1 între Vlădeni și Perșani (sensul de mers spre Făgăraș). În accidentul care s-a produs în aceast dimineață, în jurul orei m10.00, au fost inplicate un autoturism și un autocar, rezultând în urma impactului, două victime: un bărbat de 30 de ani și o femeie de 24 de ani, ambele din autoturism. 



 

Din primele cercetări, polițiștii au constatat că șoferul autoturismului, pe fondul oboselii la volan, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu autocarul condus regulamentar.

(Sursă Foto: FB – Pompierii Codlea)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov (ISU), cpt. Ciprian Sferja, la fața locului au intervenit imediat două echipaje SMURD, un echipaj pentru descarcerare, o autospecială cu apă și spumă și o autospecială de la SVSU Codlea. S-a constatat însă că nu este nevoie de descarcerare, însă cele două victime au suferti răni foarte grave. De altfel, pasagerul din dreapta șoferului, respectiv tânăra de 24 de ani, nu a supraviețit accidentului.  

DN 1, în zona Perșani – Vlădeni – Codlea, drumul accidentelor grave, în zilele de Paște

DN1, în zona Vlădeni – Codlea, a arătat în aceste zile de minivacanță, din nou, de ce este unul dintre cele mai periculoase din județul Brașov.  Șoferii grăbiți sau doar teribiliști le-au dat bătăi de cap medicilor de la SMURD și pompierilor de la ISU și SVSU Codlea, care au avut în aceasta mai multe intervenții în ultimele trei zile, la accidente rutiere.



Acest sector de drum este unul periculos, având în vedere ca sunt porțiuni drepte, pe care se accelerează, iar la capătul acestora sunt curbe strânse, unde se poate pierde ușor controlul.  

Pe lângă accidentul grav de azi, soldat cu o victimă care a decedat, pompierii de la Serviciul Public pentru Situații de Urgență Codlea (SVSU) au intervenit ieri, 30 aprilie, la 3 accidente pe același tronson de DN1. Din fericire, a fost vorba doar de ieșiri în decor, fără pierderi de vieți omenești. 

 

Faptul ca acest sector de drum este periculos este cunoscut și, de-a lungul anilor li s-a cerut administratorilor să ia măsuri pentru securizarea acestuia. Însă, nici o măsură de siguranță nu poate înlocui prudența șoferilor.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.