Pregătiri pentru Festivalul Narciselor, de la Vad. Evenimentul are loc mai devreme în acest an

Festivalul Narciselor de la Vad, unul din cele mai mari festivaluri din Țara Făgărașului, se organizează anul acesta în mai devreme cu aproape două săptămâni decât în mod normal. EVenimentul va avea loc pe 12 mai, au anunțat organizatorii. Decizia a fost luată pentru că sunt semne că narcisele vor înflori mai repede.



 

Poiana cu narcise din pădurea Vadului – comuna Șercaia, va fi deschisă din nou publicului larg în data de 12 mai, anul acesta, evenimentul fiind inclus într-un proiect european. Pe lângă spectacolul artistic de la scenă vor fi organizate un târg cu produse tradiționale și ateliere de creație pentru copii și meșteșugari. 

„Este organizat mai devreme festivalul în acest an, iar principalul motiv este că anul trecut nu am avut nicio narcisă de festival. Și nu este ok să organizezi Festivalul Narciselor și să nu poți să arăți o floare. De aceea, am considerat că trebuie să-l facem mai devreme, deși suntem sub bunăvoința celui de sus. Acum e secetă și nu e nicio narcisă deși mai e o lună de zile până la festival. Să sperăm că după ploile anunțate, vor apărea și vom avea narcise. În principiu am discutat cu domnul Ionuț Fulea și cu Ansamblul Făgărașul, dar și cu alți artiști locali. Este și un proiect european pe GAL, pe turism și am un ajutor nesperat din partea lor și cred că va ieși bine“, a declarat pentru fagarasultau.ro Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Festivalul este orgaizat de Asociația PROCULT Mărgineni, în parteneriat cu Primăria Șercaia, au scris pe contul de socializare reprezentanții Asociației Procult Mărgineni. Evenimentul, împreună cu un seminar pe teme de promovare turistică cu specialiști în turism din țară, este parte a proiectului „Inițializarea traseelor turistice pe teritoriul GAL Răsăritul Țării Făgărașului, constituirea de trasee tematice, auto, pedestre, ecvestre si cicloturism, informarea turiștilor, și promovarea potențialului turistic al zonei”, accesat de Asociația Procult Mărgineni și finanțat 100% din fonduri europene.



Evenimentul va include, pe lângă spectacole artistice la scenă, târg de produse tradiționale, atelier de creație pentru copii, meșteșugari și bineînțeles posibilitatea vizitării faimoasei poieni cu narcise! 

Cei care doresc să se înscrie pentru târgul de produse tradiționale, meșteșuguri sau atelierul pentru copii, să posteze un mesaj împreuna cu numărul de telefon, pe pagina de Facebook a asociației Procult Mărgineni, sau la numarul de telefon 0728141200. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.