Șercaia ar putea avea o ocolitoare. Aceasta va trece pe un pod vechi de peste 100 de ani, construit înaintea Marii Uniri

Având în vedere că traficul rutier a devenit infernal, edilii comunei Șercaia au în plan să realizeze o  „ocolitoare” a satului Șercaia.  Mai exact, primarul comunei, Cristinel Paltin, a anunțat că a depus o cerere de finanțare prin Fondul de Dezvoltare a Investițiilor în valoare de peste 5 milioane de lei, pentru realizarea a două bretele rutiere. 
„Dinspre Făgăraș, ocolitoarea ar urma să intre în localitate pe un drum existent, va ajunge la drumul judeţean care merge spre Hălmeag, până la ieşirea din Şercaia, apoi pe lângă localitate până la DN 1S (Şercaia Hoghiz).  Praactic, vor fi două bretele de legătură, care vor permite devierea traficului greu, iar lungimea lor totală va fi de aproximativ 5 km”, a declarat Paltin.   
 
Pe traseul  „ocolitoarei”  este şi un pod de peste 100 de ani, cu arcade metalice, construit în perioada în care comuna făcea parte din Imperiul Austro-Ungar. De altfel, primarul a declarat că „din câte ştiu, la Primăria Şercaia a ajuns o notificare din Austria, prin care ni s-a comunicat faptul că podul a trecut de 100 de ani. Au fost niște probleme cu pilonul din mijloc, pentru că albia pârâului s-a adâncit, însă în anul 2005 Sistemul de Gospodărire a Apelor Braşov a amenajat un prag, iar de atunci nu au mai fost astfel de probleme. Acest pod poate fi reparat”. 
Pentru acest proiect nu a fost primit încă nici un răspuns de la Guvernul României. 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.