Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, îi cere demisia lui Veștea, din fruntea Consiliului Județean: „Blochează proiectul aeroportului“

Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, îi cere demisia lui Adrian Veștea, din fruntea Consiliului Județean, susținând că acesta nu acesta nu este capabil să ducă la bun sfârșit un proiectul aeroportului. Mai exact, Dunca susține că CJ nu a făcut exproprierea terenurilor din zona Besălcinului (pârâu care curge în zona pistei aeroportului), astfel că nici ABA Olt nu poate face devierea apei. „El trebuie să își dea demisia pentru că blochează acest proiect“, a declarat președintele PSD Brașov, Marius Dunca. 

„CJ nu a respectat legea. Domnul Veștea minte cu nerușinare când spune că Ministerul refuză să facă aceste lucrări. Proiectul este al brașovenilor și aparține de CJ, astfel că toate exproprierile, pentru zona Besălcinului, trebuiau făcute de CJ, astfel încât ABA Olt să poată face lucrările ulterioare“.

Pentru zona în care se află și Besălcinul există un studiu de fezabilitate ce vizează regularizarea malurilor pârâului Bârsa, fără a exista însă și o expropriere a terenurilor, susține Dunca. 

Marius Dunca: „Există un Studiu de Fezabilitate făcut de Consiliul Județean, pe un teren privat. Nu știu cum se face un studiu pe terenului altcuiva. Din câte îmi dau seama, blochează cu știință acest proiect al brașovenilor și pune în pericol realizarea lui. De aceea îi cer să demisioneze, să pună pe cine vrea în fruntea CJ, pentru că nu este capabil să facă acest proiect și noi o avem negru pe alb“. Reacția lui Dunca vine după ce, cu o zi înainte, președintele Consiliului Județean a demonstrat cu documente că a ținut în ultimii ani legătura cu Ministerul Apelor și Pădurilor pentru a rezolva problema canalului Besălcin, fără ca autoritățile statului să ofere o soluție de rezolvare. 

Veștea a declarat joi că a solcitat în mai multe rânduri Ministerului să îi pună la dispoziție proiectul tehnic pentru lucrări, document unde este detaliat noul traseu al Besălcinului, astfel încât să poată face exproprierile, însă nu a primit un răspuns la acest demers. În aceste condiții, exproprierile nu s-au putut realiza, pentru că nu s-a cunoscut exact ce amplasamente fac obiectul de predare-primire. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.