Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Brașov are un nou șef. Prefectul merge tot pe mâna celor detașați de la București

Matei Marian (stg) și Laurentiu Șomlea (dr)

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Brașov are un nou șef. Subcomisarul Laurențiu Șomlea, care a condus interimar serviciul în ultimul an și-a finalizat mandatul și se va întoarce la Direcția Generală. Tot de acolo a venit și noul șef interimar, comisarul Matei Marian. 



La fel ca Șomlea, și noul șef al serviciului vine pe perioadă determinată la Brașov, pentru șase luni, preluând atribuțiile de conducere a Serviciului. 

Deocamdată nu se știe când și dacă se va organiza în viitorul apropiat, un concurs pentru ocupare apermanentă a acestui post. Prefectul Marian Rasaliu, care marți l-a prezentat pe noul șef al Serviciului spune încă că este bine un șef din „exterior“, adică din afara Brașovului, poate asigura o activitate performantă, așa cum s-a întâmplat li în ultimul an. 

„Îmi doresc ca noul şef al Serviciului să aibă o activitate cel puţin la fel de performantă ca subcomisarul Şomlea. Am intenţionat să avem şi un şef de la Braşov, însă consider că o performanţă mai bună poate fi generată de cineva care vine din exterior, aşa cum s-a întâmplat şi cu domnul Şomlea. Când dânsul a venit la Braşov, Serviciul de Permise și Înmatriculări era pe ultimele locuri în România, cam la toate statisticile, existau cozi imense la ghişee. În schimb, la finalul anului trecut, activitatea s-a îmbunătăţit foarte mult, astfel încât ne-am situat în primele trei locuri, ca eficienţă, în baza planului de măsuri prezentat de dânsul în urmă cu un an, la sosire aici“, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

În ultimul an, Serviciul Regim Permise şi Înmatriculări Auto a implementat sistemul unic naţional de programare onliune la ghişee, astfel că în prezent, funcţionează în baza acestor programări, 8-9 ghişee zilnic, în funcţie de personalul disponibil. Programările la proba practică în vedere aobţinerii permisului de conducere se realizează, în prezent, la aproximativ 26 de zile calendaristice de la promovarea probei teoretice, lucru care până la jumătatea anului trecut se făcea chiar și la peste 45 de zile.
 


 
„În ultimul an, am reuşit, de asemenea, să atestăm patru noi lucrători, în vederea examinării la proba practică, iar din partea DRPCIV s-a obţinut suplimentarea cu două echipamente audio-video, a examinării la proba practică de obţinere a permisului“, a declarat subcomisarul Laurenţiu Şomlea, la finalul mandatului său de un an la Braşov. Tot la ora bilanțului, subcomisarul Șomlea a amintit că Serviciul a reuşit să angajeze încă cinci persoane, astfel că din cele 25 de posturi din organigramă, 21 sunt acum ocupate, ceea ce a şi fluidizat munca în instituţie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.