Cinci secții noi de votare în județul Brașov, pentru alegerile din 26 mai

Având în vedere că municipiile Brașov și Săcele s-au extins în ultimii ani, autoritățile au decis că în cele două localități este nevoie de mai multe secții de votare. Astfel, reprezentantul Filialei Centru a Autorității Electorale Permanente, Claudiu Petra a anunțat ieri că, față de referendumul pentru familie din perioada 6 – 7 octombrie 2018, în județul Brașov vor fi amenajate 5 noi secții de votare.

„Două secţii noi de votare vor apărea fi amenajate Avantgarden din Bartolomeu, una la Școala Gimnazială nr. 30, din cartierul Tractorul, una Școala Profesională Germană Kronstadt și una în municipiul Săcele”, a declarat Petra. 

În 26 mai, în județul Brașov vor funcționa 454 de secții de votare dintre care 181 în municipiul reședință de județ. Cetățeni  care nu știu la ce secție de votare pot  Registrul Electoral, o aplicație electronică dezvoltată de Autoritatea Electorală Permanentă. 

La alegerile din 26 mai, alegătorii vor primi câte trei buletine de vot, dintre care unul pentru Parlamentul european și două pentru referendum. Pentru județul Brașov, au fost repartizate, 570.000 pentru europarlamentare și  câte 570.000 pentru cele două întrebări de la referendum. Buletinele de vor vor ajunge la Brașov în 16 sau 17 mai, urmând ca cele pentru municipiul Brașov să fie depozitate în sala de sport a Liceului Aprily Lajos, iar cele pentru restul județului în sala de sport a Colegiului Transilvania. În 25 mai, buletinele de vot vor fi preluate de președinții secțiilor de votare, odată cu ștampilele și celelalte lucruri necesare bunei desfășurări a scrutinului. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.