VIDEO. Ministrul Transporturilor, din nou în ofsaid cu Gara Brașov: Nu știu despre așa ceva

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat azi din nou în județul Brașov, pentru a semna contractul pentru lucrările de construire a sectorului Cristian – Predeal al Autostrăzii Brașov – Comarnic.



Întrebat din nou de presă despre Gara Brașov, dat fiind că în urmă cu trei săptămâni a promis că se va documenta pe această temă și va veni cu un răspuns, ministrul Transporturilor a fost la fel de lipsit de informație și de reacție.  El a rămas din nou dator cu un răspuns clar despre felul în care intenționează  să determine CFR să se ocupe de Gara Brașov, una dintre principalele porți de intrare în oraș.  

Inițial, Cuc a declarat că „azi vorbim despre autostradă“, însă a revenit și a adăugat că va da și o declarație după ce va fi sfinţit şantierul şantierul şi va pleca premierul Dăncilă.

Imediat după ce a tastat ceva în grabă pe telefon, ministrul Cuc a intrat într-unul dintre birourile de pe șantier și a ieșit în scurt timp. Întrebat fiind din nou, despre gara Brașov și despre punctul de vedere al Ministerului Transporturilor privind demersurile pe care Primăria Brașov le face pentru a prelua gara și a-i da o nouă față, Răzvan Cuc a declarat: „Am vorbit acum cu domnul Axinia, de la CFR (Constantin Acum la, director CFR Infrastructură, n.n), va da un buget pentru modernizare, reparații și igienizări“. La insistențele jurnaliștilor, să prezinte un punct de vedere legat de solicitarea Primăriei Brașov, de a prelua clădirea gării, Răzvan Cuc a declarat că nu are ideea despre așa ceva, pentru că el nu a primit nicio solicitare.

„Dacă Primăria dorește să intre într-un parteneriat sau, nu știu, să găsim o soluție, să vină la Minister, să stăm de vorbă, oficial“, a declarat ministrul Cuc.



Este a doua oară în ultima lună, când ministrul Transporturilor vine la Brașov cu diverse teme și este întrebat despre Gară, fără a putea da un răspuns. Pe 23 aprilie, ministrul le-a spus jurnaliștilor că nu cunoaște speța, însă a declarat că se va documenta și va veni cu un răspuns concret la următoarea vizită. Azi, răspunsul „concret” a fost în aceeași notă. 

Primăria Brașov încearcă de mai mulți ani sa preia clădirea gării, pentru a o reabilita și a o pune în valoare însă demersurile la CFR și Ministerul Transporturilor nu au avut finalitate până acum. Ultimul demers de acest fel a pornit in martie, cand PNL Brașov a pornit o campanie de strângere de semnături pentru susținerea demersului Municipalității. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.