Accident de muncă pe DN1. Un muncitor care lucra la montarea panourilor despărţitoare între Ghimbav şi Codlea a murit electrocutat

foto: info-codlea.ro

Un muncitor care lucra pe DN1, între Ghimbav şi Codlea pentru a monta panouri despărţitoare între sensuri a sfârşit tragic azi. Potrivit info-codlea.ro, în timp ce colegul său manevra macaraua pe DN1, pentru a monta separatoarele, acesta s-a sprijinit de macara, fără să realizeze că trec pe sub firele de înaltă tensiune. Arcul electric produs de apropierea de fire și muncitorul aflat la sol, au fost fatale pentru muncitor.



Echipajul SMURD sosit la faţa locului a încercat resuscitarea, dar fără succes. Angajatul firmei care avea contract de lucrări cu CNAIR este un tânăr de 28 de ani, din Alexandria. 

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și ucidere din culpă, informează subcomisar Alina Ivan, purt. de cuv IPJ Brașov.

 

„În primul rând ne exprimăm regretul pentru cele întâmplate şi suntem alături de aparţinatorii persoanei decedate. Ţinem însă să precizăm că echipa care lucra la montarea parapetelor de beton apartine unei firme care are un contract cu CNAIR, iar toate obligaţiile din domeniul Sănătatii şi Securităţii în muncă îi revin acesteia. Condiţiile în care s-a întamplat accidentul vor fi clarificate în urma anchetei organelor abilitate, respectiv Politie şi ITM“, a declarat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov (DRDP).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.