Dino Parc Râşnov a ajuns la 1,5 milioane de vizitatori. Care sunt cele mai mari atracţii ale parcului

Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei a depăşit cifra de 1,5 milioane de vizitatori de la deschiderea sa, în 2015, şi până în prezent. Parcul, care în prezent se poate lăuda cu o suprafaţă de 3 hectare şi cu 100 de dinozauri, a reprodus cel mai mare exemplar descoperit până acum în lume, Seismosaurus, care are 45 de metri lungime, iar în acest an şi-a dublat şi suprafaţa, venind cu câteva noutăţi.

Una dintre cele mai spectaculoase piese de la Dino Parc este Seismosaurus, dinozaurul de 45 de metri lungime, reprodus în mărime naturală. Nu este însă singura noutate.

„Anul acesta am pus accent pe extinderea suprafeţei parcului şi am adus cât mai multe noutăţi pentru vizitatorii noştri, acesta fiind motivul pentru care ne-am gândit să le prezentăm tuturor cel mai mare dinozaur care a fost descoperit până acum în lume, Seismosaurus. Tot în acest an am reuşit să atingem şi un obiectiv pe care îl urmăream de la deschidere, acela de a dezvolta o zonă a dinozaurilor şi animalelor preistorice care au trăit pe teritoriul ţării noastre, mai exact în zona Ţării Haţegului, care să reprezinte un punct de studiu pentru micuţii vizitatori pasionaţi de acest domeniu”, a declarat managerul Dino Parc Râşnov, Adrian Apostu.

Tot în acest an, la Dino Parc Râşnov s-au inaugurat Sound Box – camera senzorială cu sunete de dinozauri şi alte animale, Expoziţia de pui de dinozaur, Cinematograful 360 (grade) pentru experienţe unice, Peştera interactivă cu fosile preistorice şi Arca Dinozaurilor cu trasee interactive pentru copii. Expoziţiile şi exponatele din cadrul Dino Parc Râşnov au fost realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi autohtoni şi internaţionali.

Cifra de afaceri a parcului, pe un trend ascendent 

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi, în acelaşi timp, un muzeu în aer liber. Pe lângă traseul de 100 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific, parcul are şi locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D şi cinematograful 360 de grade, traseu de aventură, labirint, sau laser. În ultimii ani, parcul a devenit o atracţie-magnet pentur turişti, iar acest lucru s-a viozut şi la încasări. Parcul a înregistrat o creştere de 4,5% a cifrei de afaceri în 2018 faţă de 2017. Cifra de afaceri s-a menţinut pe un trend ascendent şi în primul trimestru al anului 2019 cu o valoare de 2.132.644 lei, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior când a înregistrat 1.727.685 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.