FOTO. Din vechiul pasaj de la Fartec a rămas numai „scheletul”. Primăria Brașov estimează că anul acesta pasajul va fi redeschis traficului

Dacă pasajele noi din zona Fartec au fost construite în 2 ani, vechiul pasaj este în reparații de patru ani. Acum, din această construcție a rămas numai „scheletul” și încă se mai fac demolări. La ultima ședință de plen a Consiliului Local Brașov, viceprimarul Brașovului, Barabas Laszlo, a declarat că în această perioadă se lucrează la pasaj, în fiecare zi fiind pe șantier câte 10 oameni. 

Reparațiile capitale la vechiul pasaj de la Fartec au fost începute în anul 2015, iar în anul 2016 a fost închis traficului rutier. Contractul, în valoare de 8,286 milioane lei a fost semnat cu Sopmet SA Bucureşti în asociere cu SC Consal SRL din Braşov. După ce a început săpăturile, constructorul a descoperit probleme mai grave decât cele estimate inițiale și, după mai multe analize constatat dacă ar face lucrările suplimentare nu se mai încadra în suma contractată. În aceste condiții a renunțat la contract, după ce a făcut lucrări în valoare de 2,2 milioane de lei. 

Anul trecut a fost semnat un nou contract, în valoare de 9.193.514,51 de lei, fără TVA, constructor fiind firma braşoveană Recon.  „Proiectul tehnic a fost finalizat, iar până la finalul anului sperăm ca lucrările să fie gata”, a declarat viceprimarul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.