Accesul pe strada Sforii, restricţionat temporar. Proprietarii din zonă, somaţi să aibă grijă de imobile, pentru siguranţa trecătorilor

Accesul pe strada Sforii din Centrul Istoric a fost azi restricționat pentru o jumătate de oră azi. Poliţiştii locali aflaţi în patrulare în zonă au luat această decizie din cauza câtorva țigle de pe acoperișul unui imobil aflat în proximitatea aleii, care riscau să cadă, punând astfel în pericol viața trecătorilor.

Pentru îndepartarea oricărui risc de accident, agenții au luat legatură cu reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgența din cadrul Primăriei Brașov. De asemenea, a fost însțiințat de această situație și Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a putea fi luate măsurile legale. 

Polițiștii Locali de la Biroul Disciplina în Construcții și Afișaj stradal vor trimite și cu această ocazie o nouă somație proprietarului de imobil pentru a-i aduce la cunoștință care îi sunt obligațiile legale cu privire la asigurarea construcțiilor.

„Până acum au fost transmise aproape 500 de astfel de somații (90% dintre ele pentru imobilele din centrul istoric), prin care li s-a pus în vedere proprietarilor să își asigure imobilele pentru că altfel se pot face răspunzători în cazul producerii vreunei tragedii“, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov, Anca Lăutaru. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.