Expertiza străzilor din Brașov, eșuată din cauza „prețului cel mai scăzut”. Firma care a obținut contractul în anul 2017 a „dezertat”  înainte de a-și începe treaba

În 2017, Primăria Brașov lansa o licitație pentru expertizarea tehnică a 591 dintre cele 738 de străzi din municipiul Braşov urmând ca în baza acestor date să se realizeze şi lucrările ce urmează a se realiza la aceste artere. Contractul, cu o durată de trei ani a fost semnat, iar anul trecut ar fi trebuit să între în evaluare primele 148 de artere. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că firma care a câștigat licitația,  SC RIA Design Construct SRL din Voluntari, și-a dat seama că suma pe care a oferit-o, respectiv 1,071 milioane de lei inclusiv TVA nu-i ajunge pentru a realiza expertizele, în condițiile în care valoarea estimată a contractului a fost de  2,849 lei, cu tot cu TVA.  În aceste condiții, potrivit informațiilor purtătorului de cuvânt al Primărie Brașov, Sorin Toarcea, firma respectivă și Primăria au căzut de acord că este mai bine ca acest contract să fie reziliat.

O nouă licitație, dar pentru un proiect mai amplu

Sorin Toarcea a anunțat că municipalitatea brașoveană va lansa o nouă licitație pentru expertizarea străzilor din Brașov, iar în această perioadă se lucrează la documentație, în care, pe lângă expertiza tehnică a străzilor, consultantul va avea și alte sarcini.

„Firma care va obține acest contract va trebui să obțină în teren date referitoare la lungimea străzilor, la lățimea suprafețelor carosabile și a trotuarelor. De asemenea, vor fi localizate gurile de canal, căminele sau hidranții. Toate aceste informații vor fi introduse în baza de date GIS”, a explicat reprezentantul municipalității brașovene.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.