Patru localități din județul Brașov, fără apă potabilă, până sâmbătă. Compania Apa vrea să rezolve criza cu o singură cisternă

Compania Apa a anunțat că patru localități din județul Brașov, respectiv Racoș, Mateiaș, Dopca și Bogata Olteană  au rămas fără apă potabilă în sistem centralizat, de din 4 iunie, ora 15.00. Astfel, ca urmare a cantităților mari de precipitații căzute în ultima vreme, uzina de apă de la Bogata nu a mai putut trata apa pentru aceste localități și, ca urmare, a fost oprită. „De marți,  4 iunie și până astăzi,  6 iunie, alimentarea cu apă s-a realizat din rezervoarele de înmagazinare. În aceste două zile, cantitatea de apă din rezervoare a scăzut până la nivelul rezervei strategice, care nu poate fi utilizată decât în caz de incendiu”, a anunțat conducerea companiei.

Pentru a asigura alimentarea cu apă a locuitorilor din localitățile afectate Compania Apa a anunțat că va pune la dispoziție o cisternă de apă potabilă care va ajunge la Rupea, după ora 10.00. Aceasta va deservi cetățenii din zonă după un program care va fi stabilit împreună cu autoritățile locale. 

Estimăm că Uzina de apă de la Bogata își va relua activitatea sâmbătă, 8 iunie, în condițiile în care cantitatea de precipitații se va diminua și se vor micșora scurgerile de apă de pe versanții din amontele barajului Dopca”, au comunicat reprezentanții Companiei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.