Strada 13 Decembrie va fi lărgită cu o bandă, până la Făget. Lucrările vor dura 4 luni, dar deocamdată sunt în stadiul de documentație

Lărgirea 13 Decembrie va intra în etapa a doua, în care se vor face lucrările pe sub pod, până la Făget. Potrivit viceprimarului Laszlo Barabas, documentația pentru Studiul de fezabilitate și obținerea autorizației de construcție necesare celui de-al doilea tronson de lărgire a Bulevardului 13 Decembrie este aproape de finalizare, dosarul fiind așteptat până la sfârșitul acestei luni. Soluția adoptată pentur această zonă vizează amenajarea unei benzi de circulație în plus și a unei zone pietonale. În prezent se fac ultimele amenajări pentru etapa I de lărgire a străzii 13 Decembrie, respectiv pe segmentul de la pasajul de cale ferată până la intersecția cu strada Henri Coandă.O bandă de circulație în plus și o zonă pietonală până la Făget

Viceprimarul Laszlo Barabas spune că înainte de a extinde lucrările spre Făget s-a făcut o expertiză a pasajului de cale ferată și a culeii podului și s-au fpcut toate studiile geo necesare, pentru definitivarea Studiului de Fezabilitate.

„Firma care a câștigat contractul a analizat în detaliu situația și pe baza expertizei așteptăm ca în aproximativ 10 zile să definitiveze studiul de fezabilitate și restul documentației pentru acest tronson doi, de la podul CFR până la sensul giratoriu de la Făget, inclusiv subtraversarea podului de cale ferată. Soluția pe care o vom aplica cel mai probabil va fi de a construi o bandă de circulație și o zonă pietonală între culeea podului și piloni, astfel încât să obținem o lărgire suficientă a bulevardului pentru a fluidiza circulația. Nu credem că vor fi intervenții structurale la acest pod, avem toate avizele din partea SNCFR și au colaborat astfel încât să putem progresa cu acest proiect. Ambele tronsoane realizate vor fi deschise circulației în același timp, pentru a nu crea probleme în trafic“, a explicat viceprimarul Laszlo Barabas, în cursul unei vizite pe care a făcut-o pe teren.

Lucrările propriu-zise pentru lărgirea tronsonului de la pasajul CFR la Făget sunt estimate la 3,6 milioane lei și ar trebui să fie gata în patru luni.Viceprimarul a mai amintit că tot pentru descongestionarea traficului în zona Tractorul este în elaborare studiul de fezabilitate pentru construcția podului hobanat din zona Sălii Sporturilor, și se așteaptă semnarea contractului SF și pentru lărgirea străzuii Narciselor, care va crea ovariantă mai scurtă pentru cei care fac naveta Brașov-Sânpetru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.