Un program care există dar lipsește cu desăvârșire! Guvernul nu a dat niciun semn că va da bani pentru izolarea blocurilor din Brașov 

Programul „50 – 30 – 20”, prin care Guvernul României asigură jumătate din banii pentru izolarea blocurilor pare tras pe linie moartă în acest an, chiar dacă, oficial, axa de finanțare nu este închisă. Astfel, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că „deocamdată nu am primit nici o informare de la Guvernul României că vor fi alocați bani în cursul acestui an”.

Programu este derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice (MDRAP) și, din valoarea totală a izolării unui imobil 50 % este suportată de la bugetul de stat, prin MDRAP, 30 % de autoritatea locală și 20% de asociaţia de  locatari. 

Linia de finanțare a fost deschisă în anul 2008, iar de atunci, în Brașov, prin acest program au fost reabilitate 99 de blocuri. 

„Ultimele imobile reabilitate la Brașov prin acest program au fost cele de pe Calea București nr. 56-58-60, str. Salviei nr. 6 și str. Hărmanului nr. 11 C. În ultimii doi ani, pentru izolarea blocurilor, municipiul Brașov a primit de la MDRAP,  suma totală de 272.407 lei, din care  165.998  lei în anul 2017 și 106.409 lei în anul 2018”, a precizat Sorin Toarcea.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.