Candidat care voia să lucreze în învăţământ la Braşov, surprins cu copiuţa la Titularizare

749 de cadre didactice s-au înscris la Braşov, la examenul de Titularizare, pentru 49 de specialităţi. Examenele au fost susţinute în două centre de examinare organizate în judeţ, la Şcoala gimnazială nr. 5, respectiv la Colegiul tehnic Transilvania. 

potrivit datelor oferite de inspectorul şcolar general adjunct, Ion Negrilă, cam 1 din 7 candidaţi înscrişi nu s-au prezentat la examen, iar 1 din 8 înscrişi s-a retras. Mai exact, de la examen au absentat 101 candidaţi înscrişi, iar 83 s-au retras. 

A existat şi un caz aprte, în care un candidat a fost eliminat, după ce a încercat să copieze. Este vorba despre un candidat care a susţinut examenul de psihopedagogie specială. 

Miza examenului de titularizare o reprezintă posturile titularizabile din învăţământ, cu contract pe perioadă nedeterminată. În acest an, Inspectoratul şcolar Judeţean Braşov scoate la concurs 143 de posturi titularizabile. La acestea se adaugă alte 600 de posturi pe perioadă determinată, de maxim 3 ani şi 1.422 de fracţii de normă care combinate pot forma câteva sute de catedre. Pentru a fi titular pe post, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 7 la examenul scris şi să aibă şi o catedră disponibilă.
Candidaţii care obţin note între 5 şi 7 pot obţine doar posturi de suplinitori, pe un an, după care trebuie să susţină din nou concursul.

Cea mai mare concurenţă este pe posturile de educatori şi învăţători, spun reprezentanţii IŞJ Braşov.

Şi asta pentru că în judeţ sunt multe unităţi de învăţământ ce pregătesc educatori şi învăţători, de la liceele cu profil pedagogic Andrei Mureşanu şi Constantin Brâncoveanu de la Făgăraş, şa facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi la universitatea Transilvania şi facultatea de Ştiinţele Educaţiei de la Universitatea Spriru Haret. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.