O clasă întreagă de la Liceul de Arte Plastice a fost băgată în carantină. Caz de COVID-19 confirmat şi la o grădiniţă din Braşov

Două clase de elevi din municipiul Braşov vor funcţiona, în următoarea perioadă după scenariul roşu, în contextul în care Direcţia de Sănătate Publică a confirmat prezenţa câte unui elev confirmat cu infecţia cu SARS-CoV-2. Este vorba despre o clasă de a VIII-a de la Colegiul Naţional Unirea, unde o elevă a fost ieri confirmată pozitiv, iar în urma anchetei epidemiologice DSP Braşov a decis ca toţi elevii să stea acasă în următoarele zile, şi despre o clasă de a XI-a de la Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch”, unde decizia a fost aceeaşi, tot ca urmare a unei eleve confirmate pozitiv.

„În cazul Liceului de Arte Plastice este vorba despre o elevă din clasa a XI-a A, care e prezentat simptome dar care a anunţat prea târziu, adică în data de 21 septembrie, În urma anchetei epidemiologice realizate de Direcţia de Sănătate Publică s-a constatat că eleva a intrat în contact cu puţini colegi, însă cu toate astea, pentru siguranţă, s-a dispus şi aici intrarea în scenariul roşu, a tuturor elevilor din clasa respectivă”, a confirmat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Un caz de infecţie cu SARS-CoV-2 a fost confirmat şi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 9. Aici este vorba însă despre o îngrijitoare.

„La grădiniţă, DSP a dispus carantinarea îngrijitoarei şi a celor trei cadre didactice cu care a intrat în contact.  În urma anchetei epidemiologice s-a constatat că nu a intrat în contact cu copiii, astfel că această unitate de învăţământ îşi desfăşoară programul ca şi până acum, după scenariul galben”, a precizat Bucur.

1 Trackback / Pingback

  1. O clasă întreagă de la Liceul de Arte Plastice a fost băgată în carantină. Caz de COVID-19 confirmat şi la o grădiniţă din Braşov - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.