FOTO. Strada Castanilor, pietonal cu verdeaţă şi canalul Timiş descoperit. Primăria promite, mai nou, că un singur arbore de pe stradă va fi mutat

Proiectul de reamenajare a străzii Castanilor, prin „dezvelirea canalului Timiş“ care trece pe dedesubt, a primit avizele necesare din partea Comisiei de Circulaţie şi a Comisiei de urbanism. Conform propunerii făcute de Municipalitate, după finalizarea lucrărilor de reamenajare, zona respectivă va deveni un spaţiu de promenadă. Parcarea existentă acum va fi desfiinţată, canalul Timiş care trece exact pe dedesubt, va fi descoperit, iar pe ambele părţi va fi zonă verde. De asemenea, conform proiectului prezentat în comisii, pe strada Castanilor se vor amenaja alei de promenadă şi piste de biciclete. „Copacii existenţi nu vor fi afectaţi, doar unul dintre aceşia va fi mutat şi vor fi plantaţi alţi doi copaci, în schimb“, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Declaraţia sa vine după ce, în urmă cu un an, în tema de proiectare se arăta că, pentru reintroducerea canalului Timiş în spaţiul urman, este necesară desființarea unui spațiu verde cu o suprafață de 300 mp, care presupune și o operațiune delicată de strămutare a 12 copaci, urmând ca aceștia să fie mutați între castanii existenți, asupra cărora nu se intervine. 



Proiectul de reamenajare a străzii Castanilor presupune renaturarea Canalului Timiș pe o lungime de 165 m și o lățime de 3 m, precum și reamenajarea profilului străzii Castanilor. Strategia municipalității este să transforme o parte a străzii Castanilor într-o zonă de promenadă pe margine apei, dar și într-o „graniță” între Centrul istoric al orașului și Centrul Istoric. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.