VIDEO. 4 motocicliști rătăciți în Munții Făgăraș, căutați de ieri de jandarmi și salvamontiști. Turiștii nu mai au nici benzină și nici telefoane

O echipă formată din șase jandarmi montani și doi salvamontiști a reluat în această dimineață căutările unor turiști rătăciți încă de ieri în Munții Făgăraș.Potrivit Jandarmeriei, ieri, în jurul orei 13.40, la 112 a sosit un apel care anunța că patru turiști, plecați pe munte cu motocicletele, s-au rătăcit și sunt și pe punctul de a rămâne fără benzină.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, Ion Zaharia, spune că cel care a făcut apelul a anunțat că este vorba despre el și încă trei persoane, care s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraș.

„Turistul rătăcit a comunicat că s-au rătăcit și nu mai au benzina și nici baterie la telefon. În noaptea precedentă au fost nevoiți să înnopteze în pădure. În momentul apelului au anunțat că sunt epuizați“, a spus reprezentantul IJJ. 

Încă de ieri s-a format o echipa mixta de jandarmi montani și salvamontiști, care au ajuns în zona indicată de apelant – Refugiul Berevoiescu – dar nu i-au găsit în zonă. În timpul urcării, dinspre Bucium, echipa de jandarmi s-a întâlnit cu încă doi prieteni ai turiștilor rătăciți, tot cu motociclete, care au pornit și ei în căutarea celor dispăruți. Echipa de căutare este condusă de unul dintre cei mai titrați și experimentați jandarmi montani, plt. adj. Romică Ramba, foarte bun cunoscător al zonei.  După ce au „periat” toată zona, la căderea serii, echipa de căutare a decis să suspende căutările și să se întoarcă la bază, la Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta, căutările fiind reluate în această dimineață.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.