Din anul școlar 2019-2020, toate școlile din Brașov vor avea catalog electronic. Cum va funcționa platforma online

Începând cu anul şcolar 2019 – 2020 toate şcolile din municipiul Braşv vor fi conectate la „catalogul electronic“, astfel încât datele cuprinse în această aplicaţie să fie accesibile, în acelaşi timp, profesorilor, părinţilor dar şi Municipalităţii. 

Catalogul electronic va oferi în timp real părinţilor şi cadrelor didactice, date despre notele şi absenţele copiilor. Pentru profesori, această aplicaţie va înlesni şi întocmirea rapoartelor, dar şi monitorizarea evoluţiei elevilor. La fel de important este că prin această aplicaţie, profesorii vor putea comunica mai uşor cu păinţii. De cealaltă parte, părinţii vor putea vedea de pe telefoanele inteligente care au sisteme de operare dispozitivele Android şi iPhone notele şi absenţele copiilor lor şi vor putea ţine legătura cu profesorii. 

Datele încărcate în aceasta aplicaţie vor putea fi accesate şi de Primăria Braşov. Astfel, municipalitatea va putea verifica absenţele elevilor, iar în baza acestor situaţii vor putea derula mai uşor procedurile privind acordarea abonamentelor gratuite. 

Una dintre problemele care trebuie rezolvate până la începutul anului școlar este aceea a operatorului de date. Școlile trebuie să decidă cine și cum va introduce datele în catalogul electronic. 

„O problemă va fi la şcoli, din discuţiile pe care le-am avut până acum, întrucât va trebui ca cineva să urce în sistem aceste date. Unii sunt mai harnici, alţii mai comozi, dar, de exemplu, cei de la Şcoala gimnazială nr. 6 au ridicat deja această problemă cu Asociaţia de părinţi, şi au găsit soluţia cu o persoană care să facă exact asta, pentru ca profesorii să nu aibă și această sarcină în plus“, a declarat primarul George Scripcaru. 

Platforma online „NoteInCatalog“, realizată de compania SC Royalbit SRL, în baza unui contract de 130.000 de lei fără TVA, semnat cu Primăria Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.