Resturile podului prăbușit de la Budila, „pasate” de la Apele Române la CFR Infrastructură

Prăbușit acum mai bine de un an, podul de la Budila nu numai că nu a fost refăcut, dar nici măcar nu au fost adunate resturile din albia pârâului Tărlung (peste care a fost construit). Problema curățării albiei a fost ridicată ieri, în ședința Colegiului Prefectural, când prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a întrebat dacă a fost eliberată albia, pentru că, în cazul unor  viituri, există riscul ca apele să iasă di n nou din matcă. Răspunsul a fost dat de Dorin Pomîrleanu, reprezentantul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov (structură teritorială  Administrației Naționale Apele Române): „Curățarea albiei trebuie făcută de proprietarul podului (CFR Infrastuctură – n.n.). Tot ceea ce putem face noi este să asigurăm sprijin tehnic”. 

În ce constă sprijinul tehnic? 

După ședință, reprezentantul SGA Brașov a fost întrebat și în ce constă sprijinul tehnic, iar răspunsul a fost cel puțin nesatisfăcător.

„Acesta (sprijinul tehnic, n.n) constă în realizarea de lucrări de deblocare, în spiritul legii. Mai concret, intervenția de extragere a resturilor trebuie să se realizeze fără afectarea cursului de apă”, a explicat Pomîrleanu.

Practic, reprezentantul SGA a spus în timpul ședinței că instituția sa nu poate face lucrările propriu-zise de curățare a albiei, însă poate „veghea“ ca legea să fie respectată, respectiv ca firma angajată de CFR, „să nu afecteze cursul de apă“

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.