Amenzi de aproape 300.000 lei, aplicate luna trecută de ITM Brașov pentru munca „la negru”

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov anunțat ieri rezultatele controalelor privind „munca la negru” și respectarea normelor de protecția muncii. 



Astfel, în timpul celor 129 controale de luna trecută,  inspectorii de muncă au depistat 76 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care  un 10 angajatori au fost sancționați  cu  amenzi  în valoare totală de 280.000 lei.

Tot în luna iulie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 70 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr 27 de angajatori cu amenzi în valoare de 55.500 lei și 42 de avertismente.



În ceea ce privește respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea și transmiterea REVISAL, echivalentul carnetului de muncă) au fost efectuate un număr de 125 de controale,  în urma cărora au fost fost aplicate amenzi în valoare de 3000 lei și 3 avertismente.

Reprezentanții ITM Brașov au precizat că în timpul controalelor de luna trecută au fost constatate și alte probleme în domeniul relațiilor de muncă, pentru care angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 40.500 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.