Nouă firme din județul Brașov, amendate pentru că nu au respectat legislația anti-COVID

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov și polițiștii de la Secția 1 Brasov au făcut în perioada 27 octombrie – 9 noiembrie mai multe controale la agenții economici, pentru a vedea dacă angajatorii respectă prevederile legale privind prevenirea și combaterea coronavurusului.

Conform informațiilor ITM Brasov, în total, reprezentanții instituției facut 34 de controale, dintre care 19 împreună cu polițiștii.  

Din cele 34 de controale două au fost la centre comerciale, 25 la agenți economici din domeniul HORECA, două la săli de jocuri de noroc, unul la o sală de fitness și patru la magazine alimentare.

„În urma acestor controale s-a constat că 8 agenți economici au încălcat prevederile Legii nr. 55/2020, fapt pentru care s-au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, din care 6 amenzi în valoare de 6.000 de lei și 3 avertismente”, au precizat reprezentanții ITM Brașov. 

Care au fost principalele nereguli constatate:

– neasigurarea triajului epidemiologic; 

– permiterea accesului  persoanelor care nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-COV 2, persoane ce nu au prezentat certificatul digital al U.E privind Covid 19; 

– desfășurarea activităților în restaurante/terase la peste 50% din capacitatea maximă a spațiului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.