Comisia de evaluare a clădirilor din Brașov lăsate în paragină a ieșit pe teren. Urmează sancțiunile: supraimpozitul de până la 500%

Primii 10 proprietari care au lăsat casele în paragină în Brașov vor fi„ sancționați” cu supraimpozitul de maxim 500% luna aceasta. Anunțul a fost făcut de primarul Brașovului, George Scripcaru, care a declarat că, de luni, comisia care se ocupă de evaluarea clădirilor și-a început activitatea. Comisia este compusă  din persoane de la Direcția de Urbanism din Primărie, de la Direcția Fiscală Brașov și de la Poliția Locală și a fost înființată în baza unei dispoziții de primar.

Conform declarației primarului, în primă fază vor fi evaluate clădirile din Poiana Brașov și cele din zona istorică a orașului ( Livada Poștei,  Mureșenilor,  George Barițiu, Constantin Brâncoveanu, Piața Unirii, Poarta Șchei, Castelului, Nicolae Bălcescu, Politehnicii Postăvarului).

„În ședința de plen a Consiliului Local Brașov din luna august ar putea fi aprobate primele 10 clădiri pentru care, în baza rapoartelor comisiei, proprietarii ar putea să plătească impozite majorate cu procente cuprinse între 100 % și 500%, începând cu data de 1 ianuarie 2019. Acesta ar urma să fie un prim pas. Sper ca în fiecare lună să venim cu loturi de 10 – 15 – 20 de clădiri, în funcție cum vor fi analizate. Sancțiunile vor fi aplicat indiferent cine este proprietarul”, a declarat primarul Brașovului.

Edilul susține că pentru imobilele cu probleme din Brașov au fost emise de anul trecut sute de înștiințări către proprietari.

Pe de altă parte, Scripcaru a spus că va continua procesul de reevaluare a valorii impozabile a clădirilor, având în vedere că sunt cazuri în care unele sunt evaluate la sume derizorii. Această reevaluare trebuie  realizată chiar și de RIAL SRL, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local Brașov și care administrează proprietățile municipalității (locuințe sau spații comerciale). Măsura a fost solicitată de Curtea de Conturi, dar este necesară și în cazul supraimpozitării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.