FOTO. Pietonalul din cartierul brașovean Valea Cetății a intrat în șantier. Deocamdată se lucrează la capătul dinspre strada Tâmpei

Pe pietonalul de pe Valea Cetății au apărut de ceva vreme utilajele, care au început lucrările de reabilitarea a acestuia. Deocamdată se lucrează la capătul dinspre strada Tâmpei, unde se demolează mai multe amenajări vechi și a început cofrarea pentru realizarea unor structuri de beton.  



Acest capăt al pietonalului va fi amenajat astfel încât să permită organizarea unor evenimente în aer liber, inclusiv a unor spectacole de mică amploare.

Proiectul a fost anunțat de aproape doi ani, însă conceptul final a fost prezentat în ședința de plen a Consiliului Local Brașov din luna aprilie.

Conform proiectului prezentat de arhitectul Lucian Păltânea, actuala fântână dinspre strada Tâmpei se va reface, cea nouă urmând să fie asemănătoare celei de la Complexul Comercial Coresi, jeturile de apă țâșnind direct din pardoseală. „Pentru mobilitatea pe mai multe viteze, pentru încurajarea bicicliștilor și pentru respectarea reglementărilor în vigoare, care să respecte normativele actuale”, explicat atunci arhitectul.

În fața fântânii se va amenaja un amfiteatru, prevăzut cu bănci.



Conform estimărilor Primăriei Brașov, lucrările la această etapă ar urma să fie gata anul acesta. 

Pardoseală colorată, vizibilă de pe Tâmpa 

Noua pardoseală a pietonalului va fi multicoloră, din materiale termoplastice, ca să înveselească locul. Aplicarea  acestuia se va face peste un strat de asfalt, care va fi turnat peste actuala pardoseală. Păltânea a precizat că asfaltul este impermeabil și va permite captarea apelor pluviale.

Acest pietonal are o vizibilitate foarte bună și de pe Tâmpa, iar potrivit de sus, așa colorat, va atrage atenția și, poate, mai mulți vizitatori”, a mai argumentat arhitectul.

Totodată, având în vedere că oamenii au reclamat faptul că de pe acest pietonal lipsește vegetația, Păltânea a afirmat că vor fi extinse zonele verzi și jardinierele, astfel încât să poată fi plantată vegetație mai înaltă. Acum, vara, pietonalul și blocurile din zonă funcționează ca o insulă de căldură.



Ce va urma

În cea de-a doua etapă se va amenaja o piațetă pentru expozițiile în aer liber ale Liceului de Artă. O altă fântână din pardoseală se va amenaja în celălalt capăt al pietonalului, cel dinspre Parcul Ursu.

 

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.