Patru sate fără apă. Comuna Șinca a primit 500.000 lei de la Consiliul Județean Brașov, pentru a repara conducta ruptă de o viitură. De la Guvern, niciun ban

Comuna Șinca a primit din fondul de rezervă al Consiliului Județean Brașov suma 500.000 lei pentru începerea lucrărilor la conducta de alimentare cu apă a satelor Vâlcea, Şinca Veche, Ohaba, Perşani și a unui drum forestier din Valea Strâmba, afectate în timpul unei viitori din 22 iulie.

 

Suma este insuficientă, având în vedere că în raportul Comisiei Mixte constituite printr-un ordin al prefectului județului Brașov valoarea totală a pagubelor a fost estimată la  5.640.000 lei. Pentru finanțarea acestor lucrări, au fost întocmite documenațiile necesare obținerii unor fonduri de la Guvernul României, însă banii nu au venit. De altfel, zilele trecute, întrebat dacă vor veni bani de la bugetul de stat, prefectul Brașovului, Marian Rasaliu nu a oferit un răspuns. 

 

În prezent, cele patru sate rămase fără apă se alimentează de la surse alternative. Cel puțin în Ohaba sunt folosite vechile fântâni, însă de la unele dintre ele apa nu poate fi băută, pentru că, așa cum spun oamenii, apa este „sălcie”.

500.000 lei și pentru comuna Vama Buzăului  

 Pe lângă comuna Șinca, bani din fondul de rezervă al Consiliului Județean Brașov a primit și comuna Vama Buzăului. Comuna a fost afectată de inundații în perioada 1-10 iunie 2019, valoarea totală a pagubelor fiind estimată la  5.525.700 lei (evaluarea a fost realizată tot de o comisie constituită prin ordin de prefect). Și pentru Vama Buzăului au fost cerute fonduri de la Guvernul României, dar banii nu au venit. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.