FOTO&VIDEO. Neuropsihiatria, „Cenușăreasa“ Spitalului Clinic de Copii Brașov, are o nouă față, după 12 ani

Secția de Neuropsihiatrie a Spitalului Clinic de Copii Brașov, care până acum era o „cenușăreasă“ a acestei unități medicale, are o nouă față. Lucrările de modernizare începute pe 21 iunie au fost finalizatem, iar secția are acum o nouă față, oferind cele mai bune condiții pentru micii pacienți cu afecțiuni neurologice și psihiatrice.



Investiția s-a ridicat la 533.860 lei și a constat în recompartimentări  ale saloanelor, realizarea unor sisteme noi de siguranță, inclusiv cu butoane de panică la fiecare pat. De asemenea, au fost înlocuite instalația electrică, ușile, geamurile, a fost montat linoleumul și s-au făcut igienizări pe tot etajul, s-au montat sisteme de alarmare și lumini de veghe la fiecare pat, fiind luate măsurile necesare pentru ca siguranța micilor pacienți să fie asigurată.

Au fost modernizate, de asemenea, sala de tratament, sala de jocuri, sala de mese, cabinetul psihologic și cel al medicilor.

Dr. Laura Popescu, șeful Secției de Neuropsihiatrie: „Ne simțim extraordinar, este un vis împlinit și ne simțim într-adevăr ca acasă, pentru că o bună parte din timp, noi ca medici și  personalul medical, în general, ni-l petrecem aici. Condițiile hoteliere sunt o necesitate nu numai pentru cei care sunt găzduiți aici dar și pentru personal, pentru că venim cu drag la muncă. Nu pot decât să mulțumesc autorităților responsabile, pentru că au înțeles că singura posibilitate de a înfrunta toate neplăcerile vieții este să investești și să te dezvolți.  Secția a mai avut un proiect de renovare la nivelul anului 2007, dar atunci erau cu totul alte cerințe. Atunci am reușit prin sponsorizări, dar ceea ce s-a întâmplat acum este ca un tsunami care a schimbat cu totul fața acestei secții“. 

Secția are 25 de paturi, din care 10 pentru Psihiatrie și 15 pentru Neurologie. Saloanele au acum 3 sau 4 paturi și grupuri sanitare proprii, iar în curând fiecare va avea și un televizor. 

„Cred că la acest moment, aceasta este cea mai prietenoasă secție de neuropsihiatrie pentru copii, din țară“, a spus dr. Laura Popescu, seful secției.

Micuții pacienți vor avea o sală de joc dotată pentru toate vârstele și o sală de mese, care respectă trasabilitatea alimentelor, dar și un cabinet de terapie individuală. 

În prezent, la Spitalul Clinc de Copii Brașov are în lucru modernizarea Unității de Primiri Urgențe, care a fost parțial finalizată, iar autoritățile județene spun că în două săptămîni, șantierul se va închide. 

„Mă bucur că până la finele acestui an Spitalul Clinic de Copii Brașov va fi în totalitate modernizat și utilat la cele mai înalte standarde. Această unitate spitalicească de elită în ceea ce privește calitatea actului medical asigură acum condiții optime de lucru pentru tot personalul, precum și condiții hoteliere foarte bune pentru micuții internați din județul Brașov și din județele învecinate. Investițiile nu se vor opri aici: vom dota Ambulatoriul spitalului printr-un proiect cu fonduri europene de aproape 10 milioane de lei, care este în evaluare la ADR Centru”, a precizat Adrian-Ioan Veștea, președintele CJ Brașov.

 

 

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic de Copii, dr. Liviu Muntean, la Secția de Neuropsihiatrie suntra tratați, în medie, aproximativ 100 de pacienți.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.