Prima clădire din Brașov reabilitată cu bani de la Primărie a fost finalizată și va fi recepționată azi

Începute în urmă cu mai multe luni, lucrările de reabilitare a imobilului istoric de pe strada Sfântul Ioan, pentru care au fost alocați bani de la bugetul local al municipiului Brașov   au fost finalizate. De altfel, azi, edilii brașoveni vor recepționa lucrarea.

Reamintim că în anul 2018 a fost derulat un proiect prin fonduri pentru inovare civică de către Asociația Împreună  pentru dezvoltarea Comunității și Primăria Brașov. În cadrul acestui proiect s-a elaborat o procedură de aplicare a legislației care permite administrației locale să contribuie la îmbunătățirea  calității arhitecturale a fațadelor clădirilor și să ajute proprietarii imobilelor din zona protejată să deruleze procedurile de autorizare și să realizeze lucrările.

„Pentru a pune în practică aceste prevederi legale, în anul 2018, Consiliul Local Brașov a aprobat procedura de lucru și un proiect pilot, care cuprinde 4 clădiri, pentru care sunt prevăzute inclusiv fonduri de la bugetul local al municipiului Brașov”, a explicat arhitectul șef al municipiului Brașov, Marilena Manolache.

La clădirea de pe Sfântul Ioan, proprietarii au realizat lucrări de reparatoare ale învelitoarei, iar din fondurile alocate de la bugetul local al Brașovului a fost reparată fațada. Clădirea a fost  construită la finalul secolului trecut și are ornamentele originale, însă destul de degradare. De asemenea, cornișele puteau pune în pericol siguranța cetățenilor. Acest imobil a fost inclus pe lisa celor patru pentru că proprietarii obținuseră deja mai multe documente necesare efectuării lucrărilor. „În această clădire locuiește Ioana Pârvulescu, autoarea romanului «Inocenții»”, a explicat Manolache.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.