Epoca giratoriului de la Toamnei a apus. În câteva luni vom afla dacă la intersecția „Trei alimentare” se va construi un pasaj suprateran sau unul subteran

Anunțat de mai bine de un an, planul de reamenajare a intersecției de la „Trei alimentare” (intersecţia Calea Bucureşti – str. Zizinului – str. Toamnei – Bulevardul 15 Noiembrie) este acum în faza licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Licitația a fost lansată în urmă cu două luni, dar procedura a fost contestată de unul dintre cei doi ofertanți. 
 
 
 Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a  anunțat că „zilele trecute, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a emis o decizie favorabilă Primăriei Braşov. În aceste condiţii, vom continua procedura de atribuire şi, în scurt timp, vom semna contractul de servicii”. 
 
Valoarea estimată a contractului este de 310.724 lei, fără TVA, iar studiul de fezabilitate trebuie să fie gata în 180 de zile de la emiterea ordinului de începere a serviciilor. 
 
 
Prin acest studiu de fezabilitate, consultantul va trebui să analizeze două scenarii privind reamenajarea acestei intersecţiei de la „Trei alimentare”. Unul prevede construirea unui pasaj suprateran,  cel mai probabil pe traseul Bulevardul 15 Noiembrie – strada Zizinului. Celălalt scenariu prevede realizarea nui pasaj suprateran.   
Intersecția de la „Trei alimentare” este una dintre cele mai aglomerate din oraș, iar după construirea centrului AFI este de așteptat ca situația să se complice și mai mult. 
 
 

1 Comentariu

  1. Cand am decis sistarea lucrarilor din noul centru civic al orasului, in urma cu 30 de ani, in scurta perioada dintre preluarea puterii locale si alegerile din 20 mai 1990, acesta a fost motivul principal, dar vad ca nici acum nu se vizeaza solutia optima, ci tot o incurcatura din seria celor cu care am fost obisnuiti in tot acest timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.