Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii se va muta în spaţiile renovate. În această lună vor fi finalizate şi lucrările de la „secţia-cenuşăreasă“ de Neuropsihiatrie

La începutul săptămânii viitoare, o parte a Unității de Primiri Urgențe se va muta în partea renovată în ultimele luni, iar la jumătatea lunii septembrie, Secția de Neuropsihiatrie va fi şi ea finalizată, aceasta fiind una dintre ultimele care era în şantier. 

Din iunie până acum, la Spitalul Clinic de copii s-au făcut intervenţii de igienizare şi zugrăveli dar şi reparaţii mai complexe, lucrările fiind făcute pe segmente, pentru a nu afecta activitatea medicală. Astfel, primele care au fost finalizate sunt amenajările de pe o parte a Unităţii de Primiri Urgenţe, acolo unde managerul Monica Săbăduşi spune că în următoarele zile va fi mutată activitatea ce s-a desfăşurat restrâns până acum, iar de la jumătatea acestei luni, şi Secţia de Neuropsihiatrie va fi gata. 

Lucrările de reparații și igienizare din cadrul Unității de Primiri Urgențe au început în data de 8 iulie 2019, contractul de lucrări fiind în valoare de 535.000 de lei. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a linoleumului pe pardoseli, iar săptămâna viitoare o treime din activitatea UPU se va putea desfășura în condiții noi de lucru. Termenul de finalizare a acestor lucrări este 4 octombrie.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a Secției de Neuropsihiatrie, acestea au început în data de 21 iunie 2019. Au fost amenajate grupuri sanitare în toate saloanele acestei secții, au fost înlocuite instalația electrică, ușile, geamurile, iar în prezent, se desfășoară lucrările de montare a linoleumului pe pardoseli, urmând, apoi, a fi efectuate lucrările de igienizare, data de finalizare a lucrărilor fiind este 20 septembrie. Contractul de lucrări este în valoare totală de 535.000 lei.

Conducerea Spitalului de Copii are în plan să investească pentru toate aceste lucrări de strictă necesitate suma de aproape 2,9 milioane de lei.

Celelalte lucrări se află  în diferite stadii de realizare, după cum urmează:

  • Lucrări de igienizare și zugrăvire a Ambulatoriului – lucrările sunt în plină desfășurare; în prezent se efectuează lucrări de lucrări de înlocuire a instalațiilor electrice, a ușilor și de 
  • montare a linoleumului, lucrări de zugrăveli și tencuieli; săptămâna viitoare, o parte a Ambulatoriului se va muta în zona renovată; valoarea estimată a acestor lucrări este de 480.000 de lei;
  • Lucrări de igienizări și reparații curente la Secția Pedriatrie 1 lucrările vor începe după finalizarea lucrărilor de la secția de Neuropsihiatrie, respectiv după data de 20 septembrie a.c.  și sunt în valoare de 724.000 de lei.
  • Lucrări de igienizări și reparații la spălătoria spitalului – lucrările se apropie de finalizare; în prezent, se lucrează la partea de înlocuire a instalațiilor electrice, valoarea totală a acestor lucrări fiind de 290.000 lei;

 în primăvara acestui an, cu fonduri totalizând 56.000 de lei, asigurate tot din bugetul Consiliului Județean Brașov, au fost terminate lucrările de reparații și modernizări începute anul trecut la Secția de Sterilizare.

M-am deplasat personal la Spitalul de Copii pentru a vedea cum se desfășoară lucrările de reabilitare, deoarece consider că este o prioritate asigurarea unor condiții optime de lucru pentru prestarea unor servicii medicale de calitate, în beneficiul pacienților din județul Brașov și din județele învecinate, precum și pentru angajații spitalului. Vom urmări îndeaproape toate aceste lucrări și vom oferi tot sprijinul necesar conducerii spitalului, astfel încât lucrările să fie finalizate cât mai repede!– a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.