RATBV suplimentează autobuzele școlare pentru elevii de la Honterus și Școala nr. 6

După monitorizarea primelor curse de  transport școlar, RATBV a decis să suplimenteze numărul de autobuze gratuite pentru elevii, cadrele didactice și nedidactice ale Școlii Gimnaziale nr. 6 și ale Liceului Honterus. De asemenea, de poimâine (joi – 12 septembrie), RATBV modifică și orarul de circulație al autobuzelor alocate realizării acestui proiect – pilot, în sensul că plecările din toate stațiile se devansează cu cinci minute.

„RATBV SA a monitorizat astăzi în toate stațiile și pe tot traseul modul în care s-a realizat deplasarea elevilor de la cele două unități de învățământ menționate. În urma solicitării conducerii Primăriei Brașov și a informațiilor din teren, RATBV SA a decis ca de mâine acest tip de serviciu să fie realizat cu patru autobuze, iar în perioada următoare, dacă se va înregistra o creștere a numărului de solicitări, vom adapta capacitatea de transport la cerere“, a declarat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV SA. 


În privința graficului de deplasare, din cauza problemelor apărute în trafic (autoturisme oprite în stațiile de transport, neacordare de prioritate de către unii conducători auto la ieșirea autobuzelor din stații etc.) și pentru ca toți copiii să ajungă la cursuri în siguranță și fără întârzieri, plecările din stații vor fi decalate cu cinci minute, după cum urmează:

– Cap linie Poienelor (Roman): 07.20
– Stația Spitalul Județean (str. Calea București): 07.25
– Stația Liceul Meșotă (str. M. Kogălniceanu): 07.27
– Stația Livada Poștei: 07.35
– Cap linie Șirul L.v. Beethoven: 07.40.


„RATBV le mulțumește și îi felicită pe elevii și părinții care au folosit astăzi sistemul de transport special pentru elevi, pentru felul în care s-au comportat la îmbarcarea și debarcarea din autobuze, în timpul deplasării cu autobuzele și, apoi, pe jos, spre unitățile de învățământ. De asemenea, face un apel către toți participanții la traficul rutier să acorde prioritate autobuzelor de ”Transport elevi” și să nu mai oprească / staționeze în stațiile de transport“, a mai spus reprezentantul RATBV SA. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.