FOTO. În două săptămâni vom ști cât costă sala polivalentă de la Bartolomeu. Proiectul care a primit avizul Comisiei de Circulație va fi construit în zona unui parc imens

În două săptămâni, Primăria Brașov va primi studiul de fezabilitate pentru viitarea Sală Polivalentă de la Bartolomeu, iar acest document, care va arăta și nivelul la care se ridică investiția, va ajunge spre aprobare, pe masa Consiliului Local, în luna noiembrie, a anunat primarul George Scripcaru.



 

Între timp, azi, Comisia de Circulație a avizat proiectul de construire prezentat de către biroul de arhitectură Dico&Țigănaș, în cadrul contractului pe care acest birou îl are cu Primăria Brașov, pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic al Complexului Multifuncţional – Sală Polivalentă Braşov, pe terenul fostului Stadion Municipal.

Valoarea acestui contract cu Biroul de arhitectură Dico&Țigănaș este de 3.250.000 lei fără TVA, bani alocați din bugetul local al municipiului Brașov.  

„Proiectanții de la Dico și Țigănaș (Casa de arhtectură Dico și Țigănaș, n.n.) au prezentat în comisia de circulație propunerea lor de sistematizare a circulației din zona sălii polivalente. A fost o discuție aplicată, plecând de la modul în care deschiderea sălii va influența traficul din zonă, soluții pentru evitarea blocajelor, precum și modul în care această investiție este corelată, din punct de vedere al circulației, cu dezvoltările preconizate în această zonă. Ei au venit cu o propunere care nu doar că asigură un impact redus al circulației, odată cu darea în funcțiune a sălii polivalente, ci chiar ar putea reduce valorile de trafic actuale, în perioadele de vârf. Astfel, conform propunerii lor, zona din jurul  terminalului RAT, care, în acest moment, are sens de circulație unic, va avea dublu sens, în zona de intersecție cu viitorul Park&Ride se va amenaja un sens giratoriu, în jurul zonei va exista o alee perimetrală, pentru asigurarea aceesului sportivilor și invitaților, iar parcarea pentru spectatori se va face în viitoarea parcare multietajată de lângă terminalul RAT. În felul acesta, pe lângă sala polivalentă, asigurăm și o zonă generoasă pentru pentru petrecerea timpului liber, inclusiv cu piste de biciclete, astfel încât acest spațiu să fie atractiv și atunci când nu sunt evenimente în sală. Până la jumătatea lunii noiembrie, sper să avem finalizat studiul de fezabilitate, pe care îl voi înainta Consiliului Local, după care va fi realizat proiectul tehnic, astfel încât în bugetul de anul viitor să avem prevăzute fondurile necesare demarării lucrărilor de construire a sălii”, a declarat primarul George Scripcaru.

Conceptul prezentat de Biroul de arhitectură Dico&Țigănaș propune reamenajarea unei suprafețe mult mai mari, cu zone verzi, zone de promenadă, zone de recreere și de odihnă, amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete și role și facilități sportive puse la dispoziția publicului (terenuri de baschet, tenis, volei, fotbal în aer liber etc). Privită dinspre Șoseaua Cristianului, polivalenta se va afla în spatele unui imens parc de aproape 150.000 mp, iar arhitectura a fost gândită în așa fel încât să se înscrie în peisaj, urmărind curbele de nivel ale Dealului Șprenghi și armonizând peisajul natural cu cel construit, sala fiind ea însăși gândită ca o completare a reliefului natural.

În încălzirea și ventilarea sălii, precum și pentru asigurarea unei părți din energia electrică, proiectanții au luat în calcul instalații fotovoltaice și sisteme cu recuperare de căldură, precum și alte soluții prietenoase cu mediul, care au ca scop reducerea populării, dar și a costurilor de funcționare. Clădirea va integra un sistem automatizat de management (BMS), care va monitoriza și optimiza permanent funcționarea instalațiilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.