11 copii şi un adult, cazaţi la un hotel din Poiana Braşov, de urgenţă la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Un adult şi 11 copii au fost transportaţi, azi  de la hotelul Piatra Mare, din Poiana Braşov la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, cu simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Numărul total al persoanelor care au acuzat dureri de cap şi au avut stări de vomă a fost de 14, doi adulţi refuzând, însă, transportul la spital. 

În urma evenimentului, reprezentanţi ai Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) şi ai altor instituţii abilitate de control au demarat verificări la hotelul unde s-ar fi îmbolnăvit respectivele persoane, a anunţat şeful CRPC Braşov, Sorin Susanu.

Copiii internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase, sportivi au unui club din Timişoara, se aflau la Poiana Braşov în cantonament. Din grupul cu care au sosit la Brasov fac parte, în total, 84 de copii din judeţele Timişoara şi Arad, ei fiind însoţiţi de antrenori. 

Conform reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase, toţi cei 11 copii şi directorul clubului, adultul care este internat cu aceleaşi simptome, rămân internaţi, sub supraveghere până joi, starea acestora fiind, în prezent, una bună.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.