FOTO&VIDEO. Protecția Consumatorilor, controale fulger la autogările din Brașov: Există autobuze cu deficiențe grave, ce pun în pericol viața călălătorilor

În această dimineață, de la ora 6:00, comisarii CRPC Brașov au desfășurat o amplă acțiune de control în autogarile din Brașov și pe traseele autobuzelor care deservesc călătorii din județ.



Potrivit comisarului șef al CRCP,  Sorin Susanu,au fost descoperite deficiențe extrem de grave care pot pune in pericol sănătatea și viața consumatorilor, cum ar fi: autobuze într-o stare avansată de degradare cu anvelope uzate extrem, mult mai mulți călători, în special copii care vin la școală în Brașov, decât numărul de scaune existente, oprirea care se făcea în locuri neamenajate și neautorizate pentru debarcarea călătorilor, truse medicale expirate, unele chiar din anul 2000, lipsa stingătoarelor, lipsa informări necesare“

Unele autobuze aveau scaune rupte, parbriz spart, rugină, șoferul fuma in autobuz, vizibile scurgeri de combustibil si ulei din motoarele acestora, fum gros negru emanat în aer prin eșapament, a mai spus comisarul-șef al CRCP Brașov. 

Comisiarii au constatat, într-un caz, că alimentarea cu combustibil a autobuzelor era necorespunzătoare și se facea cu ajutorul unei stații extrem de vechi si degradate (foto jos).

„Mâine sunt invitați la sediul nostru. Acțiunea a fost desfășurată de către ANPC fără sprijinul altor instituții“, a declarat Susanu.

 

Potrivit comisarului-șef al CRCP Brașov, șoferul unuia dintre autobuzele care veneau disnpre Râșnov spre Brașov ar fi recunoscut că în fiecare zi aduce călători care stau în picioare, și că aceasta este o practică curentă în transportul persoane, pe multe rute. „Șoferul recunoaște că aproximativ 20 de persoane sunt transportate zilnic în plus față de locurile cu care este prevăzut autobuzul, probabil copii, așa cum am văzut astăzi. În mod clar sunt expuși la pericol. Nu trebuie să așteptăm o tragedie pentru a face ceva“, a mai spus Susanu. 

1 Trackback / Pingback

  1. Protecția Consumatorilor Brașov, control la Autogara Codreanu. Călători care trebuiau să plece la Focșani au fost lăsați în gară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.