Noutăți la Universitatea Transilvania: O orchestră de muzică cameră și un master în medicină tradițională chineză unic în Europa Centrală și de Est. Anul începe cu mai mulți „boboci“

Anul universitare 2019 – 2020 aduce la Universitatea „Transilvania“ un master unic în Europa Centrală și de Est, în medicină tradițională chineză. Programul de master a fost dezvoltat în parteneriat cu Universitatea din Beijing care trimite aici profesori specializați pentru a-i învăța pe studenți tehnicile specifice.



„Universitatea Transilvania are din acest an un program nou de masterat, unic nu numai în România, ci și în Europa Centrală și de Est, de medicină tradițională chineză, desfășurat în parteneriat cu Universitatea de Medicină din Beijing, dar aceasta nu este singura noutate din acest an, la nivelul programelor de masterat. Noi dorim să investim foarte mult în studenții noștri, pentru ca aceștia să dezvolte programe care să îi ajute atât în universitate, cât și în campus“, a spus prof. Dr. Ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov.

 

O altă noutate în acest an, la Universitatea Transilvania este orchestra de cameră a instituției. Debutul oficial al orchestrei, în acest an universitar are loc marți, la ora 18.00, printr-un concert găzduit de Aula Universității.



Potrivit rectorului Universității Transilvania, cu toate că la nivel național numărul studenților înscriși în învățământul universitar este mai mic decât anul trecut, universitatea brașoveană are anul acesta cu 8,8% mai mulți studenți în anul I, în cele 105 programe de studii, și tot cu 8,8% mai mulți studenți înscriși la unul dintre cele 72 de programe de masterat sau la unul dintre cele 18 programe de doctorat. Astăzi va fi lansată și Orchestra de cameră a Universității, printr-un concert care va avea loc tot în Aulă, de la ora 18.00.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.