Municipiul Codlea, pregătit să introducă transportul metropolitan din 3 decembrie 2019

Din 3 decembrie, municipiul Codlea va avea transport spre și dinspre Brașov, asigurat de RATBV, ca operator metropolitan. În prezent, transportul între Brașov și Codlea este asigurat de o firmă privată, a cărei licență expira în finalul acestui an însă a fost prelungită până în 2023. Astfel, începând din luna decembrie, între cele două municipii vor exista două linii, pe trasee diferite.



 

Viceprimarul municipiului Codlea, Erwin Albu, spune că au fost aprobate toate documentațiile în Consiliul Local, pentru introducerea transportului  metropolitan, prin operatorul RATBV.

„Ne pregătim până atunci inclusiv cu stațiile, pentru a le avea amenajate până la 3 decembrie, când vor începe să circule autobuzele de transport metropolitan“, a declarat Erwin Albu. Un bilet până la Codlea va costa 5 lei, iar abonamentul, 170 de lei la preț întreg și 85 e lei subvenționat pentru elevi, studenți și pensionari, fără limită de călătorii însă. Din punct de vedere al programului, autobuzele vor circula din 30 în 30 de minute la orele de vârf (între 6.00 și 8.00 dimineața și 14.00 – 16.00) și din oră în oră în restul zilei. Există însă posibilitatea adaptării acestui program, în funcție de necesități, a mai precizat Erwin Albu.



 

Autoritățile codleane se așteaptă la o încărcare de minim 30%

Pentru a susține transportul metrpolitan, Primăria municipiului Codlea a prevăzut în bugetul pe acest an suma de 112.000 de lei, pentru a acoperi cheltuielile din luna decembrie, iar analizele financiare făcute până acum arată că pentru anul viitor va fi nevoie de 1,3 milioane lei, declara Erwin Albu.

„Aceste sume sunt calculate la o încărcare de 30 – 40%. În cazul în care încărcarea va fi mai mare, cheltuielile de la buget vor fi mult mai mici. Când am făcut calculele am fost foarte cmpătați, uitându-ne la exemplele celor care deja au pus în aplicare linii de transport metropolitan. De exemplu, cei de la Cristian au avut inițial o tendință prea optimistă și asta le-a creat probleme, în timp ce Ghimbavul a făcut un calcul corect al programului li funcționează bine“, a declarat viceprimarul municipiului Codlea, Erwin Albu.

Linia Codlea – Brașov și retur va avea indicativul 220

Stațiile și capetele de linie: STADIONUL MUNICIPAL Brașov – Service – Cărămidăriei – Colorom – Stadion – Centrul Istoric – Electrica – CODLEA NORD – Electrica – Muzeu – Primărie – Hornbach – Cărămidăriei – STADIONUL MUNICIPAL Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.