Elevii și sportivii din Brașov, care s-au remarcat la concursurile naționale și internaționale, vor fi premiați de Consiliul Județean

foto: Arhivă

Elevii și profesorii care au câștigat premii la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale vor fi premiați de Consiliul Județean, într-un eveniment care va avea loc pe 11 decembrie la Centrul Cultural Reduta. Tot atunci vor fi premiați și sportivii brașoveni care s-au remarcat la concursuri mondiale, europene și naționale sau care au obținut disctincții la Jocurile INVICTUS. 



Va fi pentru al treilea an consecutiv când vom organiza un eveniment destinat elevilor și sportivilor din județul Brașov care fac performanță și care au avut rezultate bune în ultimul an. Vom face acest lucru și acum, pe 11 decembrie, când îi vom invita pe toți la Centrul Cultural Reduta“, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. 

Consiliul Județean Brașov a aprobat azi regulamentele de acordare a unor stimulente financiare pentru elevii care au câștigat diferite distincții la olimpiade naționale, internaționale sau alte concursuri acreditate de Ministerul Educației. Tot azi, un regulament similar a fost aprobat și pentru premierea sportivilor brașoveni, care au obținut premii la concursurile mondiale, europene, naționale și la jocurile INVICTUS. Regulamentele au în vedere acordarea unor stimulente financiare și pentru profesorii, respectiv antrenorii principali ai acestora. 
Pentru premiile elevilor care s-au remarcat în anul școlar 2018 – 2019, bugetul aprobat de Consiliul Județean este de 123.000 de lei, iar pentru sportive, 180.000 de lei.



Premiile propuse pentru a fi acordate elevilor sunt în următoarele:  

Olimpiade internaționale:
* Locul I – 3000 lei
* Locul II – 2.500 lei
* Locul III – 2.200 lei
* Mențiune  – 2.000 lei

Olimpiade naționale:
* Locul I – 1.500 lei
* Locul II – 1.000 lei
* Locul III – 600 lei
* Mențiune – 300 lei

În cazul premiilor pentru ansambluri sau echipe, se acordă fiecărui membru următoarele sume:
* Locul I – 200 lei
* Locul II – 150 lei
* Locul III – 120 lei
* Mențiune – 100 lei



Consiliul Județean a aprobat tot azi și regulamentul de acordare a stimulentelor financiare pentru sportivii care au obținut premii la concursurile naționale, internaționale și jocuri INVICTUS.

Premiile propuse pentru a fi acordate sportivilor și antrenorilor principali sunt în următoarele:

Campionate mondiale și Jocuri INVICTUS:
* Locul I – 3.500 lei
* Locul II – 3.000 lei
* Locul III – 2.000 lei

Campionate europene:
* Locul I– 3.000 lei
* Locul II – 2.500 lei
* Locul III – 2.000 lei

Campionatele naționale:
* Locul I – 1.500 lei
* Locul II – 1.200 lei
* Locul III – 1.000 lei

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.