FOTO. Repetiție generală pentru aprinderea bradului de Craciun din Piața Sfatului. AȘA va arăta centrul „orașului din poveste”, din 1 decembrie

O primă repetiție a fost făcută în noaptea de luni spre marți în Piața Sfatului, pentru Bradul de Crăciun, iar astă seara instalația a fost reaprinsă. 



După ce a fost umplut cu decorațiuni luminoase în forma de steluțe și fulgi de nea, bradul a fost aprins pentru verificarea instalației electrice.

 

În acest an, culoarea principală a decorațiunilor este argintiul, iar pe alocuri se pot vedea și unele decorațiuni galben-aurii.

 

Aprinderea oficială a bradului de Craciun va avea loc pe 1 Decembrie, de la ora 18.00, în cadrul unui spectacol care deschide evenimentele din Programul „Brașov, oraș din poveste”.

Bradul principal de Craciun, din Piața Sfatului, a fost adus de pe Valea Timișului, dintr-o zonă administrată de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt. Deși pomul nu a costat nimic, el aparținând Municipiului, întreaga operațiune de recoltare, transport și montare în centrul orașului a însemnat cheltuieli de 30.493 lei.



Bradul are o lungime de 31 metri și o vârstă de 71 de ani și odată adus în Piața Sfatului, a fost montat într-un suport special, amenajat în urmă cu mai mulți ani: un canal vertical din oțel, cu adâncimea de 3 metri și diametrul de 80 centimetri. Acest canal este fixat într-un cub de beton cu laturile de 3 metri. Pentru a se evita un accident, pe lângă fixarea lui în cub, bradul a fost ancorat cu ajutorul unor cabluri de oțel.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.