FOTO&VIDEO. Primăria Brașov a prezentat primul concept pentru modernizarea Gării Brașov. Casieriile vor fi mutate la etaj, iar parterul va deveni „mini-mall“

Primăria Brașov reia discuțiile cu CFR și Ministerul Transporturilor pentru modernizarea Gării Brașov. Primarul George Scripcaru a anunțat vineri, în ședința Consiliului Local că a purtat unele discuții pe marginea unui proiect de modernizare cu fostul director general al CFR SA, Constantin Axinia, care a fost însă demis în urmă cu o lună de fonstul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, însă o va relua și cu noua conducere a companiei de transport. 



„Am vorbit cu domnul Axinia despre asta, am vorit și cu domnul Pintea, de la regionala Brașov. Va trebui să discutăm acum și cu noua conducere națională a companiei și cu Ministerul Transporturilor, să gîsim o variantă pentru modernizarea gării. Suntem dispuși să susținem acest proiect, inclusiv financiar, însă va trebui să găsim și modalitatea – fie că vorbim de un parteneriat, o asociere sau o concediune“, a spus primarul George Scripcaru. 



Una dintre modificările propuse pentru modernizarea Gării Brașov este mutarea punctelor de vânzare a biletelor la primul etaj și transformarea parterului într-o zonă comercială. De asemenea, una dintre scări va fi rulantă, și în plus, va fi montat și un lift, pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități. Din datele prezentate, accesul spre peroane ar urma să se facă de pe platforma din fața primului peron. În plus, terminalul din fața clădirii Gării Brașov va fi reconfigurat. 

Un proiect asemănător a fost prezentat de directorul Regionalei Brașov, Ioan Pintea, în urmă cu doi ani.   Pintea vorbea atunci despre  posibilitatea ca întreaga clădire a Gării Brașov  să fie preluată prin închiriere de un privat, care să facă lucrări de modernizare a spațiilor pentru călători și sp amenajeze și spații comerciale, după modelul celor de la Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.