Primarul Brașovului, trei cereri către premierul Ludovic Orban, pentru Asociația „15 Noiembrie 1987”

Asociația 15 Noiembrie 1987, alături de oficialități locale și cetrale, printre care premierul Ludovic Orban, prefectul Marian Rasaliu, primarul Brașovului George Scripcaru sau președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, au marcat azi împlinirea a 32 de ani de la Revolta muncitorilor de la Uzina Steagu Roșu, din 1987.



 

La ceremonie, primarul Brașovului a profitat de prezența premierului și i-a solicitat acestuia ca evenimentul de la 15 noiembrie să fie mai bine promovat in școli și chiar să aibă un loc mai important în cărțile de istorie care se studiază în școli. De alfel, edilul a avut trei doleanțe la adresa prim-ministrului Orban:

„Domnule Orban, dacă tot sunteți aici, va solicit trei lucruri pentru Asociația 15 Noiembrie 1987, pentru a le arăta prețuirea noastră. In primul rând, cred că în manualul de istorie evenimentul din 1987 de la Brașov ar trebui să își gasească un loc mai important, pentru că de aici au început evenimentele care ulterior au dus la căderea comunismului.  Al doilea lucru pe care vi-l cer: de dimineață am avut o sedință de Consiliu Local, am purtat această discuție deja si vă aduc la cunoștință ca avem un concept de monument nou, realizat de domnul Ioan Bolborea, și impreună cred ca ar trebui să sprijinim construirea lui – Guvernul,  prin Ministerul Culturii, noi și Consiliul Județean putem să contribuim la ridicarea lui. In al treilea rând, Asociația 15 Noiembrie a început demersurile pentru a deveni organizație de interes public. Ține de dumneavoastră să faceți acest lucru cât mai repede”, a declarat primarul. 



De altfel, subiectun unul nou monument dedicat Revoltei din 1987 a fost abordat și de presedintele Asociatiei 15 Noiembrie, Marius Boeriu, care și-a exprimat din nou speranța ca intr-un timp cât mai scurt doleanța va fi împlinită.

„Azi am avut o ședința solemnă la Primărie și domnul primar ne-a promis că ne va ajuta să ridicăm un nou monument. Sper că este ultima dată când avem o ceremonie de comemorare a evenimentului 15 Noiembrie 1987, în fața unui monument așa mărunt”, a spus președintele Asociației, Marius Boeriu, înainte de a-i cuvântul premierului Ludovic Orban, sosit la Brașov cu această ocazie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.