Gheorghe Ialomiţianu tânjeşte la scaunul lui Scripcaru. Fostul ministrul al Finanţelor a bătut deja la uşa a patru partide, pentru susţinere

Fostul ministrul al Finanţelor Publice din perioada PDL, Gheorghe Ialomiţianu, tânjeşte la scaunul de primar. Odinioară bun colaborator al lui George Scripcaru şi considerat un apropiat al acestuia, pe vremea când erau împreună în PDL, acum Ialomiţianu se arată nemulţumit de tot ce se întâmplă în oraş (în general, pe principiul „ai bască, de ce ai bască…) şi nu ascunde în frecventele sale ieşiri, că ar dori să fie primar. 



Într-o postarea pe reţelele de socializare, fostul ministru, lăsat pe dinafara Parlamentului încă din 2016 de către colegii din PNL, a vorbit despre „proiectul de candidatură la Primăria municipiului Braşov“.

„Proiectul meu de candidatură la Primăria Municipiului Braşov se bazează pe susţinerea tuturor asociaţiilor cum ar fi cele economice, culturale, sociale, etc. din Braşov pentru a evita blocarea din partea partidelor politice a unor investiţii aşteptate de mult de către braşoveni. Un exemplu ar fi: dacă aeroportul Braşov nu reprezenta o dispută dintre partidele la nivelul Braşovului ar fi fost realizat de mult“, a scris Ialomiţiatu pe Facebook.

 



 

Fostul ministru desfăşoară o campanie intensă online, atacând constant Primăria şi comentând orice decizie a Municipalităţii. El vorbeşte frecvent, despre domenii sensibile (a se citi „folosind cuvinte cheie“, pentru Braşov şi braşoveni), precum aeroport, turism sau cultură şi se fotografiază cu cetăţenii pentru a arăta că este popular şi susţinut.

Păcat însă că unii nu dintre cei care au apărut în postările sale nu şi-au dat şi acordul să apară şi nici nu şi-au arătat susţinerea, după cum au precizat ulterior întâlnirii cu Ialomiţianu.  

Susţinerea pe care vrea să o arate Gheorghe Ialomiţianu este mai multe decât pusă la îndoială, chiar şi de către unii dintre cei cărora li se adresează.

 

Fostul parlamentar şi-a arătat de mai multă vreme interesul pentru Primăria Braşov şi chiar a bătut la uşile unor partide, în încercarea de a obţine susţinerea necesară. Potrivit mai multor surse, Ialomiţianu a discutat până acum şi cu ALDE, şi cu PMP şi cu PRO România, dar şi cu PSD. 

Nu ar fi prima dată când fostul ministru face astfel de „plimbări“. De altfel, el are la activ diferite perioade  în PSD, PNL şi PD/PDL. 



Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, a fost retras de pe listele pentru alegerile parlamentare din 2016. El a demisionat din partid în acest an.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.