Învățătoarea de la Școla nr. 4 din Brașov care a jignit elevii, condamnată la 8 luni de închisoare cu suspendare și plata de daune. Ea își numea elevii „gunoaie“ și „tâmpiți“

Învăţătoarea de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Braşov care a jignit mai mulţi elevi a fost condamnată definitiv la opt luni închisoare cu suspendare plus plata de daune materiale, conform deciziei publicate pe portalul instanţelor de judecată.



„Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpata Dobrescu Eugenia, împotriva sentinţei penale nr. 730/18.04.2019 a Judecătoriei Braşov, pronunţată în dosarul nr. 20316/197/2018, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpata Dobrescu Eugenia la plata sumei de 200 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 276 alin. 1 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpata Dobrescu Eugenia la plata sumei de 1000 lei către partea civilă (…) cu titlu de cheltuieli judiciare în apel (…). Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 13 noiembrie 2019“, se precizează în decizia instanţei.

Învăţătoarea a fost înregistrată în urmă cu doi ani în timpul orelor în timp ce îi jignea pe elevi. În februarie 2017, mama unei eleve a publicat în presa locală o înregistrare în care învăţătoarea Eugenia Dobrescu îi numea pe elevii de clasa a II-a „gunoaie” şi „tâmpiţi”.



Ulterior, mai mulţi părinţi au reclamat faptul că au observat la copiii lor că au comportamente ciudate şi sunt agresivi acasă.

Potrivit deciziei Judecătoriei Braşov, învăţătoarea Eugenia Dobrescu a fost condamnată la opt luni închisoare cu suspendare. De asemenea, învăţătoarea a fost obligată să plătească în total 7.600 de lei şi 425 euro daune materiale şi morale către patru familii ale elevilor care s-au constituit părţi civile în dosar, plus aproape 10.000 lei cheltuieli judiciare. 

„Constată comise faptele în conformitate cu art. 38 al. 1 Cod Penal. În baza art. 39 al. 1, lit. b Cod Penal stabile;te pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa principală rezultantă de 8(opt) luni închisoare. În baza art. 396 al. 4 Cod Procedură Penală rap. la art. 83 al. 1 Cod Penal amână aplicarea pedepsei principale rezultante de 8 (opt) luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani conform art. 84 al. 1 Cod Penal, termen care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii“, se mai arată în hotărârea instanţei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.